OURGROUND
No Comments

Mysteryland; Because one day is enough

mystery 1Na acht lange jaren strijden heeft Duncan Stutterheim het eindelijk voor elkaar. Voor het eerst sinds twintig jaar is Mysteryland een lang weekend in plaats van een dag. De befaamde zin die vroeger in mijn break-out agenda stond: “Yesterday is history, today is gift en tomorrow is a mystery” is niet meer. “Because one day is not enough” luidt haar nieuwste motto.

Met weemoed denk ik terug aan Mysteryland tien jaar geleden. De hormonen gierden door ons lichaam op die leeftijd. Mysteryland was een soort Efteling slash Disneyland tot de macht honderd. Die ene magische dag per jaar stroomde het Floriadeterrein vol met allemaal debielen. Het was fantastisch. Je werd ontvangen door Elfjes die tussen de bomen dartelden. Stages waren compleet uitgerust met geisha’s en andere acts. Je kon boven op de berg bungeejumpen of trouwen. Je had van alles. Mijn ene vriendinnetje stond te twerken op DJ Chuckie terwijl de ander hard ging bij Qdance. Aan het einde van het de dag, sloten we altijd met zijn allen af bij de main stage waar vuurwerk de nacht verlichtte. Het was bijna onwerkelijk. Als pubers stonden we elkaar emotioneel te knuffelen. Weer een jaar lang wachten.

Dit jaar wil Duncan het aantal buitenlandse bezoekers verdubbelen las ik in het Parool. Ik snap het ook wel. Tegenwoordig gaan sommigen niet meer een weekje naar Spanje maar gerust een vakantie lang festivals hoppen. De grote festival concurrenten van Mysteryland zijn allemaal twee dagen. Het is natuurlijk beregezellig. Beetje kamperen, beetje barbecueën. Zeker voor toeristen is een dag niet altijd de moeite waard om over te komen. Maar ik ervaarde mijn laatste Mysteryland toch anders.

Na een ouderwets wodka ontbijt kwamen we aan op het terrein. Er arriveerde net een bus vol met moeders en dochters die matching neon beenwarmers droegen. Wij liepen met de menigte mee, achter een grote groep aan met allemaal blote basten. Na de eerste stages zat de sfeer en de drank er goed in. Ik stond even op de berg bij Q-dance toen er een kale vent van ongeveer 2 meter van de heuvel gleed en mij meetrok naar beneden. Kan de beste man ook niks aan doen. We verkasten naar het VIP gedeelte.
Geloof ik, want daar hebben mijn vrienden me blijkbaar weer opgepikt. Onderweg ben ik nog mijn tas kwijtgeraakt, het was de hoogste tijd om terug te keren naar Amsterdam. Daar hebben we nog wel uren over gedaan. Bij nader inzien zou overnachten geen slecht idee zijn. Het was een chaos op het parkeerterrein. Ik verlangde naar de tijd dat we gewoon op de fiets stapten en bij thuiskomst mijn moeder vroeg hoe het was. Enfin, de dag erna kreeg ik nog een belletje. Een of ander Belgische stem “Hey, ik had gister u nummer gevraagd. Ik ben die ene jongen in die blauwe kimono.” Top.. Ik denk dat ik dit jaar de tweede dag thuisblijf in mijn kimono. Ik vond het te gek maar one day is voor mij enough.

PS: Voor de Amsterdammers onder ons, Disco Dolly Soundsystem is dit jaar represent.

Wat: Mysteryland
Waar: Floriadeterrein in Hoofddorp
Waarom: omdat het F E E S T is
Website: www.mysteryland.com

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top