OURGROUND
1 Comment

Naaiend het geluk tegemoet

Ik zit op naailes. Jawel, daar waar je zelf kleren leert naaien. Kort geleden kreeg ik mijn moeders dertig-jaar-oude naaimachine, dus het leek me een goed moment. Ik wilde altijd al zelf kleding kunnen maken, maar het liefst zonder er iets voor te hoeven doen. Gewoon vanzelf, zoals eten. Mijn hoofdtaak op mijn werk is het inkopen van stoffen. En bij zo’n baan is het lastig om jezelf niet in al die stoffen voor te stellen in leuke jurkjes, jasjes en broeken. Tja, maar wie gaat dat dan allemaal maken? Mijn eerste idee was mijn oma of mijn moeder. Lekker makkelijk toch? Maar zelfs een simpel jurkje duurde langer dan ik had verwacht, ze waren namelijk niet continue met mijn kledingstukken bezig. Heel gek. Om wat meer vaart erachter te zetten zou ik toch echt zelf moeten leren naaien.

Het schijnt therapeutisch te werken, een cursus van het een of ander. En dat kon/kan ik eerlijk gezegd wel gebruiken, iets therapeutisch. Dus naast dat het heel leuk is om iets zelf te maken, werkt het ook positief voor je gemoedstoestand. Je bent namelijk uiterst geconcentreerd bezig iets te maken, zodat er even geen ruimte is om je zorgen te maken om iets anders. En dat werkt best. Ik voel me na zo’n lesje altijd relaxed en zelfs een beetje uitgerust. 

Doordat ondergenoemde naailes een lange wachtlijst had, ben ik eerst bij mijn oma op les gegaan. Een super goede en goedkope tijdelijke oplossing. Aanrader voor ieder met een naaikundige oma! Af en toe kreeg ik wel het idee dat ze een iets pientere leerling had verwacht. Ik zou zweren dat ik haar een paar keer met haar ogen heb zien rollen… Toen ik bericht kreeg dat ik bij Barbara mocht lessen, ben ik bij oma gestopt. Vond ze niet erg.

De naailessen die ik volg zijn iedere week, voor zo lang als ik zelf wil. Niet zo’n cursus waar je een rok moet maken terwijl je rokjes eigenlijk heel stom vindt. Je mag maken wat je wilt en er zo lang over doen als je zelf wilt. Ik ben dan ook al acht weken bezig met een jasje wat nog lang niet af is. Ik zit in tempo traag, gewoon omdat het kan.

Wat: naailes
Waar: bij Barbara van der Zanden op de Derde Kostverlorenkade 34
Waarom: zodat je alleen maar in unieke items rondloopt
Website: naailesamsterdam.com

About the author:
Has 19 Articles

1 COMMENT
  1. Marja

    Geweldig zo’n dochter die het zelf gaat proberen! Zij komt er wel….

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top