OURGROUND
No Comments

Nationale Week Zonder Vlees: 4 heerlijke (vegan) hotspots in Amsterdam

5 vegan/plant-based restaurants in Amsterdam Het is de Nationale Week Zonder Vlees: dat moeten we vieren! Maar dan wel in een goede (vegan) tent. Geen zorgen, wij hebben vijf topplekjes voor je op een rij gezet. Gegarandeerd lekker en ook nog eens verantwoord. Wat wil een mens nog meer!

Meatless District

Het restaurant Meatless District, gelegen aan de Bilderdijkstraat 67 in Amsterdam, is elke dag geopend voor lunch, diner, hapjes, drankjes en in het weekend zelfs voor het ontbijt! Het menu is seizoensgebonden, afwisselend en waar mogelijk biologisch. En als klapper op de vuurpeil: alle gerechten zijn 100% veganistisch. Stiekem is dit mijn favoriet. Hier kun je zo ONWIJS lekker eten. De zoete aardappelfrietjes en de MD-burger gemaakt van onder andere seitan zijn onweerstaanbaar. Kortom, laat je verassen en kom erachter hoe lekker plantaardig eten kan zijn!

Waar? Bilderdijkstraat 65-67, 1053 KM Amsterdam.

Waarom? De overheerlijke zoete aardappelfrietjes, maar eigenlijk gewoon voor het hele menu.

Reserveren doe je hier.

Yerba

Yerba, net nieuw en echt de moeite waard. Vlak bij restaurant Le Garage aan de Ruysdaelstraat in Amsterdam, vind je deze (vegan) hotspot. Met hun plant-forward restaurantconcept hanteert Yerba een 80/20-beleid van plantaardige en dierlijke ingrediënten. Hierdoor kun je niet alleen als vegan je hart ophalen maar ook je carnivoren vrienden meenemen. Yerba wilt hiermee non-vegans inspireren om meer waardering te krijgen voor de plantaardige keuken en te laten zien hoe spannend, veelzijdig maar vooral lekker groente kan zijn. Chef Walter (Wilde Zwijnen, Hoxton Hotel) en zijn vrouw Sally Mitchell (Staring at Jacob) toveren de meest heerlijke vegan gerechten op tafel met als je echt niet zonder kunt een stukje vlees of vis. Een feest voor je smaakpapillen!

Waar? Ruysdaelstraat 48, 1071 XE Amsterdam.

Waarom? De lichte en sfeervolle locatie, de prachtig opgemaakte borden, de verassende smaken.

Reserveren? Bel 020 471 4695.

Mr. & Mrs Watson

Dit is echt een pareltje en wel om de voornaamste reden dat je hier als vegan KAAS kunt eten dames en heren. Ja, het is echt waar. En daarvoor zijn ze nog eens in de prijzen gevallen ook. Omdat de kazen zo onweerstaanbaar lekker zijn. Hier kom je echt tot de ontdekking dat veganistisch eten heel divers, lekker en bijzonder kan zijn. Plant-based gerechten waar het water je van in de mond loopt. Hier wil je heen!

Waar? Linnaeuskade 3h, 1098 BC Amsterdam.

Waarom? OMDAT JE HIER ALS VEGAN KAAS KUNT ETEN. Daarom dus.

Reserveren doe je hier.

Vegan Junk Food Bar

Dit is voor de veganisten en vegetariërs onder ons die het af en toe best lastig vinden om de bitterballen en de kaasstengels te laten staan. Hier kom je aan je trekken als je na een lange nacht zin hebt in een vette maaltijd of tijdens de borrel iets naar binnen wilt werken? Geen zorgen. Zoals de naam al verklapt kun jij je hier te buiten gaan aan tal van heerlijkheden zoals hamburgers, frituur en ander comfort food maar dan wel allemaal plant-based.

Waar?

VJFB – Burger Bar
Staringplein 22, 1054 VL Amsterdam

VJFB – Restaurant
Marie Heinekenplein 9 – 10, 1072 MH Amsterdam

Waarom? Omdat jij als vegan op de vrijmibo ook weleens een bitterbal wilt.

Reserveren? Reserveren kan niet, gewoon langskomen is hier het beleid. Extra veel reden om op de vrijdag eerder weg te gaan van werk (om een plekje te bemachtigen;)) dus.

Ben je nog geen veganist maar wel nieuwsgierig waarom je er een zou moeten worden? Milou Turpijn schreef een column over waarom zij veganist is en jij het ook moet worden.

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top