OURGROUND
No Comments

Restaurant Nelis no nonsense eten

Schermafbeelding 2015-12-07 om 15.12.01

Soms raak je de tel even kwijt door alle nieuwe restaurants in Amsterdam. De één is nog hipper dan de ander. Maar dat zegt niet altijd alles over de kwaliteit. Restaurant Nelis is 9 maanden geleden geopend in Oost en stond al lang op mijn lijstje. Ergens was ik bang dat het weer zo’n hippe tent was. Maar nadat ik er gister heb gegeten heb ik spijt dat ik hier niet eerder ben geweest. Het is een buurtrestaurant zoals je het wil hebben: no-nonsense en overheerlijk eten.

Nelis zit vlakbij de overhippe -maar wel leuke- Javastraat en oogt niet zoals bijna alle nieuwe zaken: beton, industrieel en veel planten. Bij binnenkomst zie je meteen een heel groot pluspunt; de open keuken. Daar houden we van. Zo zie je tenminste wat er gemaakt wordt en vanuit de zaak is de keuken te zien. De zaak is verder niet bijzonder groot. Op de achtergrond staat Skyradio op, of iets dat er op lijkt. Jammer, want  daar krijg ik altijd jeuk van in restaurants. Dan liever geen of juist hele uitgesproken muziek.

Schermafbeelding 2015-12-07 om 15.12.18 Schermafbeelding 2015-12-07 om 15.12.30

Maar mij gaat het vanavond om het eten.  En daarvoor zit je bij Nelis goed. Wij beginnen met ‘Naastenliefde’: een plateau om te delen. Ik verwacht een robuuste plank met daarop wat charcutterie en brood maar er komt een prachtig groot bord op tafel met een vier mooie amuses. Een bitterbal van wild vlees, Vitello Tonato, een kwarteleitje op een bruchetta en Carpaccio. Allemaal zijn ze echt heel erg goed en lekker van smaak. Dit lijkt eerder op een voorgerecht in een chique restaurant dan dat van een buurtrestaurant.

Mijn tafelgenoot en ik nemen allebei in plaats van een hoofdgerecht nog een voorgerecht. Niet omdat er geen keuze is, maar omdat ‘Naastenliefde’ al best veel was. Ik ga voor de Vitello Tonato die echt heerlijk is. Van de tonijnmayonaise is niet overdreven veel over het kalfsvlees gekwakt en daar ben ik blij mee. Ook de gamba’s uit de oven die mijn tafelgenoot heeft smaken heerlijk. De wijn die we er bij drinken is goed en de bediening is aardig en attent. Omdat ik de hoofdgerechten dit keer heb laten staan ga ik zeker nog een keer terug komen om die te proberen en ik heb er alle vertrouwen in dat die net zo lekker zijn.

Wat: Restaurant Nelis
Waar: Sumatrastraat 28Schermafbeelding 2015-12-07 om 15.11.33Waarom: Overheerlijk eten in een no nonsense setting is ook wel eens lekker
WebsiteRestaurant Nelis

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top