OURGROUND
No Comments

Nest gaat van een leien dakje

Oost is sinds kort een dakterras rijker. Je kan namelijk het dak op bij Hotel Casa 400. Daar zit op 30 meter hoogte ‘Nest’, “een ontmoetingsplek voor de Amsterdamse flierefluiter, tortelduif of kwekkebek.” Klinkt nu al leuk. Het laatste stukje groen dat ik met moeite had gevonden in Amsterdam was een met gras bezaaide scheidingstrook. Naast een stoplicht. Hoogste tijd voor een hoog bezoekje..

Schermafbeelding 2016-07-24 om 00.12.32

Aangekomen in de lobby van Hotel Casa 400, is het best druk. Studenten zitten geconcentreerd op hun laptop, mensen bellen of hebben een meeting. Wij gaan linea recta de lift in. Vol verwachting klopt ons hart. We zijn er nog niet geweest en voelen ons een beetje, hoe zeg je dat, een groentje.

Op de 8e verdieping worden we warm verwelkomd door Joris (Een hotelschool afgestudeerde die samen met Henty de organisatie op zich neemt) Lachend schenkt hij een glas zelfgemaakte ijsthee voor ons in. Hij staat achter een gezellig houten barretje, tussen een wegwijzer en andere leuke accesoires in. We zien zijn collega lieflijk de plantjes water geven.

 

nest 3nest 4

We moeten even wennen aan al dit moois. Het gras is inderdaad groener bij de buren. Dit is echt de coolste moestuin van de stad. Een moestuin waar de chef Henty van Holte trouwens zelf de groente oogst. Maar er is meer. In de hoeken zijn verschillende loungehoekjes gecreëerd. Houten bankjes met lichtgrijze kussens en grote, chille stoelen. Overal hangen grappige plantjes en potjes. We zien vogelhuisjes en bloemen.

 

nest 1  nest 6

Om nog maar over het uitzicht te zwijgen. Het dakterras is afgezet met glazen wanden dus het uitzicht is optimaal genieten. Genieten is hier sowieso het codewoord. Van s’ochtends 10 uur voor de vroege vogels, tot s’avonds 10 uur voor de laatbloeiers. Alles klopt.

Om het groene verhaal compleet te maken staan er naast borrelhappen, healthy gerechten op de kaart. Van een stokkie bieten hummus tot een potje Tabouleh. Voor iedereen die hier nog niet voorbij is gevlogen. Het moge duidelijk zijn: let’s get Nesty.

image

Wat: Nest
Waar: Ringdijkstraat 4
Website: nest-amsterdam.nl

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top