OURGROUND
No Comments

NEW IN TOWN; Claire, een heel lekker clubje

club-claire

Claire, lekker tentje nu al. Na tien jaar sloot Studio 80 vorig jaar haar deuren. Einde van de 80, begin van iets nieuws. De laatste maanden zijn we al flink gekieteld en op Facebook heb ik er sinds kort een nieuwe vriendin bij, genaamd CLAIRE. Afgelopen weekend mochten we als “vrienden van” even sfeer komen proeven.

Onder het mom van “laten we dit weekend rustig aan doen met ADE in het vooruitzicht” hebben we maar meteen meegedaan aan het NK kruitverschieten op zaterdag. Ook al had ik mij voorgenomen om er zo neutraal mogelijk in te gaan, gaat het vergelijken bijna automatisch. De lange donkere gang met zijn kille imago is niet meer. Verwacht hoge plafonds met waanzinnige plantenbakken en indrukwekkende deuren. Een gezellig balkonnetje met uitzicht op de ingang en om deze speelse entrée waardig af te sluiten, een fontein.

De vertrouwde lockers zijn er nog, maar dan in de terugkerende kleur groen. Voor de wc’s moeten we naar boven. “Normale” mensen zijn fan van een Justin Bieber met of zonder Instagram of van de nieuwste Fiffa, maar ik, ik ben fan van een wc. Bladgoud, mozaiek, zwarte tegeltjes en een donker raam op kniehoogte met uitzicht op de zaal. Goeie reminder, want ik zou hier bijna blijven hangen. Vanuit de gang kun je niet direct de zaal in kijken. Linksom loop je naar binnen. De bar zit, handig om te weten, meteen rechts. Hij oogt wat smal, maar het blijkt te werken. Zoals alles hier.

claire-raamGroene tegels rond de bar? Werkt gewoon. Plantjes achter glas? Werkt gewoon.

De bar is hard en maakt me gelukkig. Net als de tequila, maar dat is een ander verhaal.

Precies aan de overkant staat de DJ. De grote boksen aan het plafond geven een rauw randje. Het raam achter de DJ met daarin de lichtshow, heeft iets kerkelijks but in a good way. Het viel me op dat de muziek zacht in mijn oren voelde, terwijl het wel hard stond. Best fijn dus. Tussen de twee zalen in, vind je de rokers ruimte. Niet zo groot, maar dat vind ik persoonlijk wel chill.
Hoe groter en chiller de rokersruimte, hoe langer iedereen altijd in dat stink hok blijft hangen. De ruimte zit iets hoger en heeft zicht op beide zalen. Heel dik gedaan, want vanaf de zaal is niets te zien.

De achterste ruimte/zaal/bar was afgelopen weekend nog niet open. Er blijft dus nog wat voor onze verbeelding over. Op mijn weg naar buiten struikelde ik onhandig over mijn eigen voeten en werd uitgelachen door enkele mannen achter mij. Maar he, caire! Mijn avond was top en ik heb er een heerlijk tentje bij. Wat zeg ik, Amsterdam heeft er een heerlijk tentje bij. Claire, het voorspel was veelbelovend en ik kan niet wachten tot ADE. Ik heb zin in je!

Rembrandplein 17

steef
OURGROUND vroeg Stephanie Snoecks, een heerlijk enfant terrible iets te vertellen over Club Claire. Zoals Steef kom je ze niet vaak tegen en wij zijn dan ook stiekem een beetje verliefd op deze ‘one of kind’. Waarschijnlijk niet zo verliefd als Julien Simmons, mede-eigenaar van dit heerlijke clubje.

 

  • Line up ADE
    Woensdag WORLDWIDE FM SHOWCASE – Gilles Peterson, Lefto, Kutmah, Thristian, Jameszoo, Max Abysmal en Tienson.Donderdag STUDIO BARNHUS – Axel Boman, Kornél Kovács, Pedrodollar en Mount Liberation Unlimited – live. LUMBERJACKS IN HELL 6 YEARS – Jamie 3:26, Mr. Mendel, Marcel Vogel en Philou Louzolo.Vrijdag CARTEL & SLAPFUNK ADE PRESENT: DANCE MANIA X LOLA ED – Special guest (Dance Mania/Numbers, US), Parris Mitchell (Dance Mania, US), Molly (Concrete/Lola ED, FR), Djebali (Lola ED, FR), Samuel Deep (Slapfunk, NL), Anil Aras (Slapfunk/Hothaus, NL), Larry de Kat (Slapfunk/Katknip, NL),Julian Alexander (Slapfunk/Dungeon Meat, NL), Mino Abadier (Cartel, NL), Tenzers (Buitengewoon, NL) en Thomas Hayat (Cartel, NL)Zaterdag HEIST RECORDINGS SHOWCASE – Matthew Herbert, Detroit Swindle, Nebraska – live en Frits Wentink SOUNDMACHINE – Honey Soundsystem en Beesmunt SoundsystemZondag LINE UP ZEEZOUT X THE POOL x AFTERHOURS – Joy Orbison, Maurice Fulton b2b Marcellus Pittman, Robert Bergman, Ohana Hana, Halve Soul, Tenzers en The Pool DJs.
Tagged with: , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top