OURGROUND
4 Comments

New York Pizza, De Pijp uit

Afgelopen vrijdagavond werd ik voor het eerst verblind door de neon-groene letters van de nieuwste “aanwinst” in de Pijp. Op een van mijn favoriete plekken: tussen het Gerard Douplein en de Albert Cuyp heeft New York Pizza zich sinds kort gevestigd. Het is mij een raadsel wat deze pizzabakker hier komt doen. Totaal overbodig wat mij betreft en eerder een vorm van straatvervuiling. En straatvervuiling moet je bestrijden, dus daarom heb ik maar direct een anti-Facebookpagina aangemaakt.

Gelukkig heb je in de Pijp tal van leuke pizzeria’s waar je veel beter terecht kunt voor een goede pizza. Een die wel belegd is met romige buffelmozzarella en verse blaadjes basilicum. Hier komt mijn ultieme top 3:

1. Mangiancora: “la vera pizza Napoletana” in de Ferdinand Bolstraat. Dunne, knapperige pizza’s om mee te nemen. Meer Italië kun je niet krijgen. Mijn favorieten zijn de pizza Crudo en Biancaneve Y Rucola.

2. De Pizzakamer in de van Ostadestraat (hoekje 2e v/d Helststraat). Hier eet je minstens zulke lekkere pizza’s als bij Mangiancora. Voordeel is dat je er ook nog een fles wijn of biertje bij drinkt. 

3. Monte Verde in de Albert Cuypstraat. Als het bier en de bitterballen van BinnenBuiten je teveel worden kun je bij de buren een prima pizzaatje bestellen. Goedkoper dan de nummers 1 en 2 en daarom zeer geliefd. 

Wat: New York Pizza, de Pijp uit!
Waar: 1e van der Helststraat 54
Waarom: New York Pizza is geen toevoeging aan de kneuterigheid van De Pijp
Website: New York Pizza, De Pijp uit

About the author:
Has 71 Articles

4 COMMENTS
 1. charlotte

  Vergeet niet de Pink Flamingo op het Gerard Dou plein! 🙂

  1. Sophie

   Inderdaad de Flamingo heeft er ook last van, wie niet!

 2. Jos

  Mooi initiatief, ik houd ook niet van massale pizzaketens die met magere kwaliteit pizza’s de goede pizzeria’s uit de markt drukken.

  Kan iemand me daarom een pizzeria aanraden die wel in Oost bezorgt, maar minder duur is dan de Mangiancora?

 3. Sophie

  Hi Jos, heb je Mangiassai (Ruysstraat) of Oost (Andreas Bonnstraat) al eens geprobeerd? Hoor ik altijd goede verhalen over. Tijdje geleden heb ik over Rosa & Rita (blog: weet waar je eet) geschreven, daar heb je ook heerlijke (en goed geprijsde) pizza’s!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top