OURGROUND
No Comments

Newspresso’s Monday Shot

Schermafbeelding 2015-07-05 om 13.47.15Het weekend is voorbij. De wekker gaat weer veel te vroeg. Het slaap is niet uit onze ogen weg te plukken en de wallen zijn niet weg te camoufleren. Huilen met de pet op. We mogen weer een week lang uitrusten op kantoor en wachten tot het vrijdag is. Heb jij het hele weekend op Pitch gestaan? Of zwetend op je bank biddend dat die hitte snel voorbij ging? Of heb jij een hele andere reden om totaal clueless te zijn wat er dit weekend gebeurd is? Dan hebben we goed nieuws voor jou: namelijk het belangrijkste (Amsterdamse) nieuws in een shot ‘newspresso’, geselecteerd door ons Moppie Liza. Check it out:

*Mensen zich ervan bewust maken dat ze te vaak de auto pakken. Dat doe je door.. naakt op de fiets te springen en in de zinderende hitte door Amsterdam te cruisen, vinden tientallen Amsterdammers. Zaterdag vond in Amsterdam de World Naked Bike Ride plaats. De meerderheid van de deelnemers was – verrassend – man. Amsterdam is niet de enige stad waar mensen eens per jaar “as bare as they dare” op de fiets stappen om actie te voeren. Het is een wereldwijd fenomeen.

*‘Zon-maggedon’ continued in volle glorie afgelopen weekend. Maar pas om 11.17u op zaterdag was er officieel sprake van – jawel – een hittegolf. #Breakingnews dus, want als iets een mediageniek onderwerp in Nederland is, is het wel als het kwik boven de 30 graden stijgt.  Flink zweten, vooral op de festivals. Daarom mochten Pitch-gangers dit keer wel hun waterflesjes mét dop mee het terrein op nemen. En waterpistolen. Bofkonten.

*Net als de rest van Amsterdam irriteer jij je vast ook aan bierfietsen. Het is een probleem voor Amsterdam, maar niet het grootste probleem. Volgens Erik Heijdelberg, bestuurder van de William Schrikker Groep, moeten we ons meer zorgen maken om het drugstoerisme, dat nu bijna 1/3 van het toerisme beslaat. Amsterdam is een drugshoofdstad aan het worden en dat brengt de nodige sociale kosten met zich mee.

*De Grieken hebben gesproken: “oxi” (nee) tegen Europa. Ze hoeven ons belastinggeld niet meer. Weg steungeld van de EU. Grexit… here we come? Dat is nog niet duidelijk. Maar als de Grieken inderdaad uit de euro stappen dan raakt het land in een economische depressie = armoede = o.a. mensen die het land uit gaan vluchten = nog meer vluchtelingen voor Europa, en dus Nederland (en Amsterdam). Maar zover is het nog niet. Nog een vakantie naar de Griekse eilanden op de planning? Zorg dan dat je in ieder geval heul veul genoeg cash meeneemt.

*Zin in een dagje “op locatie” werken? Om een uitzending gemist te livestreamen zonder dat al je data meteen op is? Het kan vanaf deze zomer ook vanuit het Amstelpark en het Beatrixpark, waar binnenkort gratis wifi is. #chill.

lizaDit shotje Newspresso is gemaakt door ons Moppie Liza Jansen. Zij is oprichter van Newspresso, je onmisbare shot nieuws on-the-go. Meld je (gratis) aan en laat je iedere vrijdagochtend bijpraten over het belangrijkste en leukste nieuws in de tijd dat je één espresso drinkt. Lees hierrrr die van afgelopen vrijdag. 

Tagged with: ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top