OURGROUND
No Comments

Nieuw in Amsterdam

“Soof, ik wil ergens ‘leuk’ eten dit weekend. Waar zal ik naartoe gaan?” of “Weet jij nog leuke plekken die net geopend zijn?”. Dit hoor ik best wel vaak. En als je een blog hebt dan wordt er van je verwacht dat je dit soort dingen weet. Dus hierbij een selectie van wat nieuw in Amsterdam is. We zijn nog niet overal geweest dus mocht je ons voor zijn laat ons dan weten hoe het was! 

cafedeparisCafe de Paris
Bar Italia (Rokin) heeft sinds kort haar concept vernieuwd. Vanaf nu heet het ‘Café de Paris’. Dat de Franse keuken bezig is aan een comeback is wel duidelijk. Dus verwacht ook hier de traditionele gerechten als steak frites, Coq au vin en Côte de Boeuf. Met de komst van Café de Paris moesten ook de onderburen (Bar Paper Planes) plaats maken voor een nieuw concept. Dat is Metropolitan geworden. De kaart oogt hier meer Amerikaans: brunchen en cocktails.

 

terpetijn amsterdam

Terpentijn
Een paar deuren verderop is nieuwkomer Terpentijn gevestigd. Hier is de kaart overwegend Aziatisch georiënteerd. En daar mag “street food” natuurlijk niet aan ontbreken. Vorige week vrijdag was de officiële opening van de Terpentijn Nachtbar. “Huh, dat lijkt wel heel erg op Cafe de Paris?” Klopt! Ze worden door dezelfde mensen gerund.
 


Choux

Choux
Fan waren we al van Foyer en Repéré. We zijn dan ook blij dat de heren van deze succesvolle pop-ups een nieuwe zaak hebben geopend. En dit keer is het een blijvertje. Choux zit op de De Ruijterkade vlak bij Amsterdam Centraal. Dat is dus voor sommigen iets uit de route maar wel de moeite waard. Verwacht verfijnde gerechten in 3, 4 of 7 gangen menu’s.

 

 

 

 

jopenbieramsterdamJopen proeflokaal
Ik ben zelf in Haarlem geboren dus het van origine Haarlems Jopenbier is torenhoog favoriet. Eindelijk hebben ze na de prachtige Jopenkerk in Haarlem een proeflokaal in Amsterdam geopend. In de Lange Leidsedwarsstraat kunnen we vanaf nu dus ook van de beste bier/spijs combinaties genieten. En als we Darla geloven is een IPA voor bier snobs je-van-het deze zomer. Dus ga naar het proeflokaal en bestel de Jopen “Mooie Nel IPA” aan de bar!

 

 

 

teds amsterdamTeds
Omdat brunchen hotter dan hot is kunnen we ook in deze categorie een nieuwe tent aan ons lijstje toevoegen: Teds op de Bosboom Toussaintstraat in West. De echte diehard brunchers kunnen hier in de vroege ochtend al terecht voor de nodige alcohol, want brunchen zonder booze is als een Amsterdammer zonder fiets.

 

 

 

 

 

 

 

paskamerPaskamer
De bewoners ‘achter de Ceintuurbaan’ zijn weer een buurtrestaurant rijker. Paskamer is net geopend en zit op de hoek van de Lutmastraat tegenover het al succesvolle restaurant Reuring. Het is met de nadruk op buurtrestaurant want veel meer gebeurt er niet op de Lutmastraat. Morgen ga ik hier een vorkje prikken dus snel meer! 

 

 

 

 

art deliArt Deli
Een kunstzinnige werkplaats op het Rokin (ook al!) waar je terecht kunt voor de nodige kunst en cultuur. Maar naast je portie artifarti kun je hier ook lunchen of een borrel drinken aan de bar. Je zit middenin een expositie. Dat is handig als je niks te melden hebt of bent uitgepraat met je date. Dan kun je ongegeneerd om je heen staren.

 

 

 

rongastrobarRon Gastrobar Oriental
Ron deed het al lekker in Zuid met de Gastrobar. Kleine gerechtjes van topkwaliteit in een relaxte setting. En daar kunnen we nu de Oriëntaalse variant aan toevoegen in de Kerkstraat. Hier maak je een culinaire reis door Azië. Chop Chop op naar Ron!

Wat: nieuwe geopende restaurants / bars in Amsterdam
Waar: waar niet?
Waarom: omdat je toch wel wilt weten waar je naar toe moet
Website: ourground.nl

 

 

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top