OURGROUND
No Comments

Nieuw in Amsterdam

Soms vraag ik mij echt af of het normaal is dat er zo ontzettend veel nieuwe horeca opent in Amsterdam. Ik heb weer een hele lijst aan namen gevonden van tenten die net open zijn gegaan of dat binnenkort doen. We hebben nog geen oordeel kunnen vellen, dus mocht je eerder zijn geweest dan wij, dan horen we graag jouw ongezouten mening.


 

GsG’s (locatie Oost)
Dit is geen onbekende. Jolien was al behoorlijk enthousiast over hun eerste locatie in de Goudbloemstraat en schreef daar een blog over met de heerlijke titel “Begin je dag met een Slutty Bloody Mary”. Goed nieuws dus dat ze nu een tweede vestiging hebben geopend in Oost.


Panache

Café Panache (Ten Katemarkt)
Net geopend en ook hier geen onbekenden. De eigenaren van o.a. Bar Carter en Bar Americano zitten achter deze nieuwe tent die op de Ten Katemarkt is gevestigd. Wat je op de markt kunt krijgen kun je ook verwachten bij Panache. Als ik op de site de inrichting zie ben ik al enthousiast. Wanneer ik de kaart bekijk wellicht nog meer. Eindelijk een tent die van G&T’s géén vast onderdeel van de kaart maakt.


FransBrasserie Frans (voormalig Dutch Co)
De Dutch Co ging niet helemaal lekker en dus besloten de eigenaren het roer om te gooien. Een nieuwe naam en kaart vol Franse brasseriegerechten en een frisse nieuwe uitstraling moet de boel weer lekker laten lopen. Ben benieuwd of dat ook gaat lukken. Ik ben in ieder geval groot fan van de Franse keuken dus zal zeker een kijkje en een hapje gaan nemen.


pressroom

Pressroom (Nieuwezijds)
Onderdeel van INK hotel is Pressroom. Hier kun je van ontbijt tot diner terecht. Deze tent is gevestigd in het voormalig gebouw van De Tijd dus verwacht veel knipogen naar alles wat met journalistiek van weleer te maken heeft. Weer een hotelhoreca zaak, zullen wij Amsterdammers dan echt vaker in een hotel gaan hangen?


StookerStooker Roosting Company (Oost)
Dat Amsterdammers verstokte koffiedrinkers zijn blijkt wel uit een artikel over koffiedrinkers wereldwijd. Nederlanders staan met stip op nummer 1 met bijna twee en een halve kop per dag! Bij Stooker Roosting company begrijpen ze onze need for coffee en “leven ze voor mooie koffies”. Ik ben benieuwd of hun koffie echt anders smaakt.


tapmarin

Café Tapmarin (van Woustraat)
Café de Tapmarin ken ik al van jaren geleden. Toen vriendlief daar achter de bar stond. Overdag zat daar de recherche de zwaar criminele straat in de smiezen te houden. ‘s Avonds vond je stamgasten aan de bar en werd er steevast door dezelfde mensen gegokt en gezopen. Dan kon je achter de bar je eigen plaatjes opzetten en waren de zondagen legendarische voetbalmiddagen.


Opening soon..

Cannibale Royale (Pijp)images
Van ’t Spit (Pijp)
Glouglou (Pijp)
East of Eden (Oost)
Vergulde Eenhoorn (Oost)
Porem (Centrum)
Bierbrouwerij Troost (Westergas)
San George (Leidseplein)
Bret (Sloterdijk)

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top