OURGROUND
No Comments

Nieuw nut bij Brût

Van gymtoestel tot eettafelbank en van klimtouw tot hanglamp. Van Tjechisch slagers-hakblok tot bijzettafel en van Duitse straatlantaarn tot hippe wandlamp. Het kan allemaal. Bij Brût Amsterdam. Hier krijgen oude materialen een nieuwe functie. Tot meubels die niet zo zijn bedoeld. En dat klinkt lulliger dan het is.

Brût is rauw, stoer en mannelijk. Dat kan ik wel waarderen. Eigenaar Rick rijdt doordeweeks in zijn busje door Europa op zoek naar de mooiste partijen vintage industrials uit oude bedrijfspanden en verlaten fabriekshallen in o.a. Tsjechië, Slowakije, Polen en Hongarije. Maar ook bij Nederlandse gymzalen slaagt hij goed. “Wanneer producten gemaakt worden om een leven lang mee te gaan ontwikkelen zij vanzelf historie en een eigen verhaal. Dat unieke verhaal wil ik in huis halen,” aldus Rick. Altijd al zo’n slimme knutselaar geweest? “Nee, ik werkte als salesmanager in de gezondheidszorg. Maar door een grote voorliefde voor industrial design en een gezonde afkeer tegen de wegwerpmaatschappij heb ik begin 2013 mijn leven omgegooid.” 

Persoonlijk ben ik stinkend jaloers op de beste man. Zo lang ik me kan herinneren struin ik grofvuilplekken, rommelmarkten, vintage winkels af op zoek naar de tofste spullen. Spullen met een verhaal. Meubels met karakter. Een IKEA-meubel komt er bij mij niet in. Van deze hobby mijn werk maken is een onvervulde droom waarvan ik hoop dat hij ooit nog eens werkelijkheid wordt. Kwestie van durven. En doen, zo blijkt.

De winkel op de Witte de Withstraat in west is elke zaterdag geopend. Zijn creaties zijn ook te bezichtigen bij Pop Up Store jan Eef, een paar meter verderop. Wil je alvast koekeloeren, neem dan een kijkje in de webshop. Hier lees je per product waar het vandaan komt, waar het voor diende en hoe je het als nieuw pronkstuk in je interieur kunt laten shinen. Ik vind het in ieder geval te gek.

Wat: Brût Amsterdam, vintage industrials
Waar: Witte de Withstraat 126, west
Waarom: oude spullen met een nieuwe functie
Website: brutamsterdam.nl

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top