OURGROUND
No Comments

Nieuwe club op Rembrandtplein: ‘John Doe’ maar

john doe 2

John Doe is een nieuwe club op het Rembrandtplein (om precies te zijn: waar ooit de Grote Bubbels was.) ‘John Doe’ betekent ‘persoon zonder identiteit’ of ‘anoniem persoon’. Erg fijn, want zodra ik het Rembrandtplein betreed, wil ik ook niet herkend worden. Mijn meest gezellige maar treurige avonden heb ik hier meegemaakt. Waar ik me gelukkig vaak weinig van kan herinneren. Nu staan mijn vriendinnetje en ik nuchter op het plein. Top! Nog geen bekenden, dus ik waan me vanavond ook als anoniem persoon in het buitenland; veel toeristen, en een warm welkom door “White Heroine sold as coke, three tourist have died ” in lichtgevende letters op ’t plein.

Bij binnenkomst zie ik niet één maar twee grote barren. De dansvloer is ruim genoeg om drie flikflakken te doen en in mijn linkerooghoek zie ik een VIP-ruimte. Deze is verhoogd en heeft goudkleurige banken (Très Saint-Tropez). Ik kijk verder en zie een aquarium. Als ik een vis was zou ik hier best willen wonen. Elke avond lekker meedeinen tussen de LED schermen die reageren op de muziek.

Over de muziek gesproken. Ik was er op een vrijdag en toen werden er hitjes gedraaid. Van de bedrijfsleider Willy Rustamjan hoor ik dat er op zaterdag serieuzer wordt gedraaid. Donderdag en vrijdag zijn iets studentikozer. Ik voelde me inderdaad als student helemaal thuis en high-five met verrassend veel bekenden. Ondanks dat het Rembrandtplein voornamelijk een toeristenpleister is, trekt John Doe zeker veel Amsterdammers aan. 
John Doe is vier dagen in de week geopend, elke avond met een ander concept. Binnenkort komt er ook een gay avond. John Doe heeft dus eerder meerdere persoonlijkheden dan geen identiteit. Mijn alter-ego en ik kunnen dat wel waarderen.

Last but not least. Voordeel 1: Er is niet standaard een fotograaf aanwezig. Voordeel 2: Cocktails voor de liefhebber. Voordeel 3: Er zijn sommige avonden dansers, best handig als je net als ik de danscapaciteit hebt van een orka. En als je gaat, ga dan voor the full toeristen package. Zoals mijn vriendinnetje en ik. We hijsen elkaar in de fietstaxi. Op zoek naar een shoarma tent die ons nog binnenlaat.

Wat: Club John Doe
Waar: Rembrandtplein
Waarom: Omdat het lachen is
Website: https://www.facebook.com/Clubjohndoe

 

john doe

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top