OURGROUND
No Comments

Nieuwe energie bij Volt

Volt Amsterdam

 

Al enige jaren is Restaurant Volt op de hoek van de Rustenburgerstraat en Ferdinand Bolstraat gevestigd. Maar naar binnen stappen deed ik nog nooit. Het zag er namelijk super klinisch en minimalistisch uit, je moet er van houden. Als ik last minute en om de hoek wilde eten, ging ik liever naar Troost of The Fat Dog. En voor een biertje ging ik naar de overburen Gambrinus. Volt ging ‘m gewoon niet worden.

Een paar weken geleden zag ik dat de tent volledig was afgeplakt  voor een verbouwing. Nieuwsgierig als ik ben, houd ik alles in de gaten in de buurt en ik kon niet wachten om het resultaat te zien. Met niemand minder dan het styling adviesbureau ‘Woodies at Berlin’ is er gezorgd dat het interieur niet meer te vergelijken is met hoe het was. Blij verrast zag ik dat de klinische wachtruimte van de dokter is omgetoverd naar een ruimte die een warme lichte gloed uitstraalt; hier wil je wél naar binnen gaan. In het verleden zat op de locatie een lampenwinkel, de naam Volt is daar dan ook een knipoog naar. En daarmee heeft Volt ook het volste recht om los te gaan met (industriële) lampen.

Amsterdam Restaurant Voltmenu restaurant volt

 

 

 

 

 


Naast het interieur is de kaart ook op de schop gegaan. De kaart heeft een prima samenstelling waarbij rekening is gehouden met het seizoen. Maar waar ik vooral blij van word is dat het niet zo’n ellenlange kaart is. Want hoe meer gerechten, hoe lastiger ik het vind om een keuze te maken (vrouwenkwaaltje?). Wij namen de met rijst gevulde inktvis met chorizo en een seizoenssalade met kastanjes vooraf. Beide gerechten worden geserveerd in precies goede porties en zijn lekkere combi’s. Daarna neem ik de gegrilde zeebaarsfilet, deze is heel smaakvol en zonder al te veel poespas. De gerechten zijn verfijnd. Zelfs bij de hamburger (Rustenburger) proef je dat. Voor de chef-kok was het even wennen dat ook die op de vernieuwde kaart moest komen te staan. Ik ben dol op desserts, maar zat bijna vol, dus namen we de crème brûlée, die heel goed gedeeld kan worden.

De bierfetisjisten onder ons kunnen hun hart ophalen bij Volt. Naast een paar goede tapbieren zijn ook de heren van de Amsterdamse bierbrouwers Oedipus vertegenwoordigd. Daarnaast is er natuurlijk een goede keuze aan G&T, zoals dat tegenwoordig eerder regel dan uitzondering is. Eigenlijk heb ik altijd wel wat aan te merken op een tent, maar hier wordt dat echt moeilijk. Zelfs het personeel is vriendelijk en service-gericht!

Volt Amsterdam

 

En wat moeten we ons bij het publiek voorstellen? Volt is bij uitstek een spot voor buurtbewoners en mensen die zijn uitgekeken op het studentengedruis aan de andere kant van de Ceintuurbaan. Het kan ook zeker aan het lijstje “Eten met (schoon)ouders” worden toegevoegd.

Wat: restaurant Volt
Waar: Ferdinand Bolstraat
Waarom: een rebranding die goed uitpakt, Volt mag er zijn
Website: restaurantvolt.nl

Foto’s © Bibi Neuray

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top