OURGROUND
No Comments

Nieuwe favoriet: Pho 91

Pho 91 (spreek uit als Feu) stond al een tijdje op de lijst om langs te gaan. De Vietnamese keuken is hot in Amsterdam. Dat bleek al uit het lijstje dat Valentine hier eerder aan wijdde. En de rij die voor Pho 91 staat bevestigd dit alleen maar. Bij binnenkomst moeten we dan ook even op ons beurt wachten. We krijgen alvast een menukaart in ons handen gedrukt, maar wachten rustig tot we een tafeltje krijgen toegewezen door een van de dames uit de bediening. Gelukkig gaat het allemaal vrij snel. Het valt op dat hier best wat Aziaten tevreden uit een kom zitten te slurpen. Dat vind ik een goed teken.

Snip20150118_3

Ik weet niet wat het is met Aziatisch eten maar als ik er al aan denk stroomt mijn hoofd vol met herinneringen en mijn mond met water. Mijn vader nam mij enkele jaren geleden vijf weken mee naar Azië, we deden onder andere Vietnam aan. Na tachtig duizend tempels gezien te hebben was ik er wel een beetje klaar mee. Het mooie aan eten is dat het nooit verveeld. Iedere avond kozen we een andere kar uit om zo de lokale specialiteiten te ontdekken. Een waterig Saigon biertje zorgde voor de nodige verfrissing maar haalde het qua smaak niet bij wat er op ons bord lag.

Terug naar Pho 91, we hoeven niet lang te twijfelen over wat we bestellen. Goi Cuon (verse springrolls), Cha Gio (springrolls) en en Pho (Vietnamese noedelsoep). Het blaadje sla waarop de Cha Gio geserveerd wordt is niet alleen voor de sier. Rol het er omheen, dan smaakt het geheel nog lekkerder. Misschien hebben we iets te enthousiast aan snacks besteld. Want als de Pho op tafel komt zie ik een rijkelijk gevulde kom. Ik vraag mij zelfs af of iemand ooit de bodem van de kom heeft gezien? De lappen vlees die erin dwarrelen lijken op het eerste gezicht niet echt subtiel. Maar schijn bedriegt, het valt netjes uit elkaar als je er een beetje in port. De smaak is prima maar I like it hot, dus spuit daarom nog flink wat saus uit de fles met haan erop. Ondanks dat ik mijn best doe komt de bodem niet in zicht. Het is echt te veel.


 

IMG_0299

Pho hot sauceIMG_0302


Pho is nu al een goede toevoeging aan de Albert Cuypstraat. Verscholen achter de marktkramen kun je terecht voor een gezond maal (ook lunch). Is weer eens wat anders dan al die burgertenten die hier op het rijtje zitten. Zeker aan het eind van de dag als de troep van de markt nog niet is opgeruimd waan je je voor even in Azië.

Wat: Pho 91
Waar: Albert Cuypstraat 91
Waarom: voor een beetje Vietnam in Amsterdam
Website: pho91.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top