OURGROUND
1 Comment

Nieuwe trend in studentenland: Konijn als huisdier

FullSizeRender

Er gaan wel eens rages totaal aan mij voorbij. En misschien heeft het dit keer te maken met het feit dat ik geen student meer ben. Studenten zitten niet alleen maar te protesteren of in de kroeg. De nieuwste rage is (als ik de stagiaires op mijn werk moet geloven) namelijk een konijn als huisdier nemen. Ja je leest het goed. Een konijn. Misschien heb je er ooit een gehad toen je een jaar of 8 was. Voeren en hok verschonen werden binnen mum van tijd een verplicht nummertje waar je ruzie om had met je moeder. En dat beestje zat dan altijd zielig te kijken in een hoekje van dat hok vol met poep. Toen ik 8 was en Stampertje na drie jaar rillen in het hok werd begraven onder de notenboom nam ik mezelf één ding voor: konijnen moeten vrolijk rond hupsen in de bossen of op de hei maar niet in een houten hok in een tuin staan.FullSizeRender_1-2

Daarom was ik des te meer verbaasd toen ik hoorde over deze nieuwe trend. In menig meisjes studentenhuis zijn dus voortaan niet alleen maar muizen te vinden, maar ook konijnen. Ja, zelfs niet één, maar meerdere. En het wordt steeds vreemder. Want die beestjes zitten niet alleen maar in een hok te rillen. Nee de studentenmeisjes hebben namelijk borsteltjes en riempjes. Gaan ze eerst de beesten borstelen en daarna doen ze dat arme ding een riempje om en gaan ze ermee wandelen. Tja. Een student blijft natuurlijk een student. Als ze dan tijdens zo’n wandelingetje de kroeg ruiken dan duiken ze met konijn en al de kroeg in. Maar studentenjongens vinden het dan op hun beurt weer heel schattig om studentenmeisjes te zien met een konijn aan een riempje. Dus het werkt dus ook heel goed om jongens mee te regelen. Sterker nog; appjes als ‘zal ik mee komen helpen het hok verschonen?’ schijnen normaal te worden.

FullSizeRender_3

Ondanks dat de Snufjes, Witjes en Bobbies enorm verwend worden door de studenten vraag ik me toch af of de beestjes er nou op zitten te wachten. Woon je opeens ongevraagd in een studentenhuis. Met muizen als huisgenoten, aangekoekte pasta van een maand oud staat te meuren naast je hok, feestjes tot diep in de nacht en als je dan eindelijk denkt te kunnen gaan slapen dan hoor je gekreun van een van die meisjes die een scharrel mee naar huis heeft gesleurd. Wippen als konijnen krijgt opeens in die huizen een totaal nieuwe betekenis. Benieuwd hoe lang deze trend blijft bestaan.

 

Wat: Konijnen als studenthuisdier
Waar: Studentenhuizen
Waarom: Goede vraag
Website: www.dobey.nl

FullSizeRender_2 FullSizeRender_1 FullSizeRender-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author:
Has 72 Articles

1 COMMENT
  1. Joy

    Wat grappig, ik heb zelf ook een konijntje maar natuurlijk niet vanwege een ‘hype’.
    Ik wilde al heel lang een huisdier en vaak mogen katten en honden niet in een (studenten) huurhuis. Konijnen hebben wel echt een eigen persoonlijkheid en kunnen met de juiste zorg en aandacht een superlief en aanhankelijk karakter hebben!
    Verbazend dat zoveel mensen een konijn als huisdier nemen want het is echt een diertje dat veel specialistische zorg enz nodig heeft. Konijnen kunnen 8-10 jaar worden maar vanwege slechte behandelingen etc worden ze jammer genoeg vaak gemiddeld maar 3… Ook omdat ze inderdaad dood kunnen gaan van verdriet all ze alleen en zorgen aandacht in een tuintje staan. Daarnaast moet je je hele huis/kamer aanpassen zodat je zeker weet dat het konijn zich nergens aan pijn kan doen (niet aan kabels kan knagen etc). Ik zou zelf mijn konijn niet aan een lijn uit durven laten omdat ik veel verhalen heb gehoord over konijnen die schrikken, wegrennen en vervolgens hun rug breken enz. Mijn konijntje is helemaal zindelijk en loop lekker 24/7 vrij in mijn kamer <3

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top