OURGROUND
2 Comments

NYX is alles

Helaas ben ik net iets te jong voor de legendarische clubs die Amsterdam heeft gekend. Als ik verhalen hoor over de IT,  Mazzo of Roxy heb ik altijd de fantasie dat dit dé tijden waren. Die wilde uitgaanstijden waarin geschiedenis werd geschreven in Amsterdam. Clubs waar de nachten hilarisch en hysterisch tegelijkertijd waren, waar iedereen met elkaar feestte alsof het de laatste keer was. Wanneer ik mensen spreek die een tikje ouder dan ik zijn voel ik dat ik iets gemist heb. Maar gelukkig! Er is een nieuwe club in town waar geschiedenis wordt geschreven: Club NYX! Iets meer dan een jaar open en nu al heb ik daar een paar nachten meegemaakt waarin ik dacht dat het nooit meer licht zou worden.

En ho en stop! Nu niet meteen denken dat dit gewoon een doorsnee gayclub is. No way José. Ik kom er voor uit;  ik heb best veel gayvrienden maar wil niet altijd naar de Montmartre of de Exit. Dan sta ik echt als een soort mislukte ‘Gay-BFF’ uit mijn neus te eten. Uitgaan is voor mij ook flirten en dansen. Dat is dus het fijne van NYX: Het is ook een toptent voor hetero’s. Het leuke is dat steeds meer heteromannen dit ontdekken waardoor er in NYX leuke hetero mannen komen die denken te kunnen scoren bij al die vrouwelijke BFF’jes. Eerlijk gezegd klopt dit wel. Ik heb daar al een paar keer een topavond gehad met meneren die zeker niet gay waren kan ik je vertellen.

Wat maakt verder dat NYX een nú al legendarische club is? De locatie is bijzonder. Het is een donker pand met veel kruip- en sluipdoor routes waardoor elke ruimte weer een andere sfeer heeft. Bij de toiletten staat een DJ te draaien. En de rookruimte boven op zolder geeft het gevoel alsof je met z’n allen in de nok van een boerderij staat. De dansvloer is redelijk klein en daardoor hangt er al snel een sfeer alsof het feestje heerlijk uit de hand aan het lopen is.

Het meest bijzondere is toch wel het het publiek. Veel leuke, mooie mensen en hippe mensen. Los van alle soorten en maten gays (van de Gerard J. types tot en met de Bas Koster mannen) lopen er veel stoere uberhippe sjikkies rond en zijn de open minded hetero mannen goed vertegenwoordigd.  Ten slotte ben ik daar af en toe te vinden. Niet te vaak, ik moet namelijk wel flink bijkomen van een avondje NYX. Want één ding weet je zeker; je gaat pas naar huis als je uitgedanst en gesjanst bent en dat kan wel even duren.

Wat: Club Nyx
Waar: Reguliersdwarsstraat 42
Waarom: Omdat dit een plek is die nu al geschiedenis schrijft wat betreft het uitgaan in A’dam.
Website: clubnyx.nl

 

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top