OURGROUND
No Comments

Als een vis in het water bij Oceania

Chinees voedsel is echt helemaal top. Lekker eten, beetje boeren, smakken. Wat een feest! Als een jolige pony galoppeer ik dan ook graag en vaak naar de drijvende hemel: The Seapalace. Ik heb dit restaurant op zo’n hoog voetstuk geplaatst dat ik er zeker van was nooit een ander in mijn hart te sluiten. Tot ik een aantal weken geleden terecht kwam bij Oceania in de Rivierenbuurt.

Vergis je niet, dit is geen drijvend restaurant. Ook geen Chinees aquarium. Wél is Oceania de grootste concurrent die The Seapalace ooit gekend heeft. Te midden van alle penoze etablissementen die de Scheldestraat rijk is, vind je deze ietwat luxueuze Chinees.

Een hartelijk ontvangst zorgt voor een opperbeste stemming aan onze kant. De prijzen die we daarna op de menukaart zagen zorgden eerder voor een kortstondige depressie. €25,- voor vier shrimptoast? Are you kidding us? Die dingen zijn hoogstens €2,- per stuk waard, hoe lekker ook. Na van deze schrik bekomen te zijn, besloten we te kiezen voor een aantal schalen vol met vleesch, visch en typisch Chinees groenvoer. Duur, maar beslist heerlijk! Al dit genot werd opgediend door de Nederlandse Luc. Hij viel in dit typisch Chinese eetlokaal in eerste instantie een beetje uit de toon maar achteraf kan ik met alle eerlijkheid zeggen dat ik nog nooit zo gezellig doch bekwaam bediend ben. Vooral niet in een Chinees restaurant.

Waar wij normaal een lekker likeurtje hadden besteld na het diner, haalde Luc ons over een heuse thee-ceremonie Chinese stijl te proberen. Twintig minuten later en heel wat tradities wijzer, nipten wij tevree van een vingerhoedje Jasmijn thee á €10,- per kopje. Ach, soms moet je saldo nou eenmaal kermen om de smaakpapillen te stimuleren.

De fantastische bediening, goddelijke gerechten maar tacky naam én extreem hoge prijzen hebben mij doen besluiten Oceania op een ietwat lager voetstuk te plaatsen dan The Seapalace. Dus is je salaris net binnen? Dan ben je bij Oceania als een vis in het water. Op alle andere momenten van de maand misschien even hier kiezen waar je heen gaat.

Wat: Chinees restaurant Oceania
Waar: Scheldestraat 77
Waarom: the Seapalace MOET wel een concurrent hebben
Website: oceania.nl

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top