OURGROUND
No Comments

ODE AAN ANDRÉ!

BZT omslag

Afgelopen week was OURGROUND uitgenodigd voor de première van ‘Bloed, Zweet en Tranen’. De film over de opkomst en ondergang van Amsterdams trots: André Hazes. Na een eigen serie, een documentaire, het beeld op de Albert Cuyp en een musical was ik benieuwd wat deze film nog kon toevoegen aan de verering van de populaire volkszanger. Dus hup, lippenstift op, een jurkje aan en de rode loper op.

De avond bracht me een prachtig levensverhaal, kippenvel en veel tranen (al is dat geen enorme prestatie bij ondergetekende die al ligt te janken bij stakker tv à la Dr. Phil). Wat een man, wat een leven en wat een stem! Bij deze ook een grote pluim voor de acteerprestaties van Martijn Fischer, die man heeft André Hazes weer geweldig neergezet. Waar ik voorheen alleen Hazes luisterde tijdens carnaval (voor zover je in carnavaleske toestand nog luistert), hossend op ‘Een beetje verliefd’ en hobbelend op ‘De Vlieger’, hoor ik nu ineens de teksten, en die stem. Jeetje die stem. Die raakt je recht in je hart. Veel Nederlandstalige muziek vind ik vaak wat ‘gemaakt’. Maar de bezieling druipt van Hazes’ nummers. Net zoals bij oude blues en soul. Wist je overigens dat André ook groot bluesliefhebber was en zelfs een te gek album in dat genre gemaakt heeft? Ik ben, iets te laat helaas, fan!

Naast de herontdekking van Hazes’ muziek heeft de film heeft mij inspiratie gegeven voor een André pleelist op OURGROUND. Wat is een Amsterdamse blog nou zonder André Hazes?

FullSizeRender

Wat: een ode aan ANDRE
Waar: op OURGROUND natuurlijk
Waarom: Amsterdam is Hazes
Website: andrehazes.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top