OURGROUND
No Comments

Ode aan de winkel zonder huis


Help deze winkel heeft geen huis! Oke dit is niet geheel waar. Store without a home is begonnen met pop-up stores op IJburg en in de Baarsjes. Nu is de permanente locatie op de gezelligste winkelstraat van Nederland: de Haarlemmerdijk. De naam is gebleven als reminder hoe de winkel ooit is begonnen. Slim bedacht, want toen de winkel in mijn straat kwam, viel de naam mij gelijk op. Een paar weken lang was de etalage zwart met enkel het logo: Store without a home.

Na een tijd van hersenkraken wat dit voor winkel kon zijn, liep ik op een dag langs de ingerichte etalage van, jawel, Store without a home. Het trok meteen mijn aandacht. Is het een concept store? NEE, maak dus ook niet de vergissing met de overvloed van concept stores in Amsterdam. Deze winkel staat puur en alleen in het teken van het huis. De focus ligt op meubilair, verlichting en woonaccessoires.

Eigenaar Janwillem Sanderse, zorgt ervoor dat je een andere wereld binnen komt. De sfeer is echt inspirerend. Alle items zijn uniek en maken dan ook het onderscheid door niet van standaard Scandinavische merken te zijn. Mijn persoonlijke idee is dat er achter veel items een gedachte en/of functie zit. De reden waarom de designer dit heeft ontworpen. Ik houd hiervan. Dingen die anders zijn dan alles wat ons tegenwoordig geboden wordt.

Blij verrast dus door deze aanwinst in mijn straat. Extra blij omdat de items in de winkel betaalbaar zijn. Dit is vaak ook anders. Ik vind het altijd een groot irritatiepunt dat designer items duur moeten zijn. Waarom moet een leuk onderzettertje 20 euro kosten of die supermoderne kandelaar 60 euro? Het is mij een raadsel. Daarom volgende keer als ik iets zoek om mijn huis weer een pimpbeurt te geven of een housewarmingcadeau zoek, ga ik hierheen.

Wat: Store without a home
Waar: Haarlemmerdijk 26
Waarom: verassend design voor een leuk prijsje
Website: storwithoutahome.nl

About the author:
Has 13 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top