OURGROUND
No Comments

Ode aan Het Huispak

Vroeger haalde ik mijn neus op voor vrouwen die ‘hun uiterlijk laten versloffen’ als ze eenmaal aan de man zijn. Maar langzaam maar zeker neem ik bij mezelf de eerste voortekenen waar van deze gruwel. Als ik thuiskom schop ik het liefst gelijk mijn schoenen uit, worstel me uit die strakke broek, hup, BH uit (Onze Valentine claimde ‘m al: #freethemtits!) en hijs ik mezelf in zo makkelijk mogelijk zittende -voornamelijke sexloze – kleding en sloffen.

Stiekem had ik het tijdens mijn studie al. Om 08:00 opstaan en direct in pyjama achter de laptop gaan knallen. Tegen een uurtje of 12 een rondje Vondelpark, douchen en naar de uni. Als we de pyjama ook onder de huispakken scharen.

Onesies zijn aan mij niet besteed. Voornamelijk omdat halfnaakt op de WC zitten koud is, maar stiekem toch ook wel omdat ik dan echt wel een beetje koekoek overkom. De dertig gepasseerd en dan als roze unicorn op de bank… mwa. Ook zijn het -ondanks mijn Brabantse roots- geen Roy Donders huispakken met in Swarovski diamantjes ‘Juicy’ op de bips geschreven. Voor mij geen glamour tijdens het chillen.

Nee, het liefst (en het vaakst!) draag ik joggingbroeken met een paar oude, veelal gratis gekregen t-shirts. Het type kleding dat zelfs het woord ‘loungewear’ niet kan dragen. Of een badjas. Thanks God for de badjas. Zo vaak ben ik op zoek naar charmantere chill kleding, maar iedere keer kom ik van een koude kermis thuis: alles is roze, met dieren of grote teksten.

Even terug naar de gruwel: wanneer moet ik mezelf vermannen (of in dit geval eigenlijk vervrouwen) en kan het zo niet langer? De boyfriend kijkt inmiddels meer dan eens teleurgesteld als ik wel opgedirkt het huis verlaat. Tot het moment dat ik de neiging krijg tot een kort, rood, pittig kapsel blijf ik lekker op de bank hangen in mijn kloffie.

Wat: Het Huispak
Waar: thuis
Waarom: omdat het zo chill zit
Website: het-huispak-is-het-meest-fantastische-kledingstuk-ter-wereld.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top