OURGROUND
No Comments

Ode aan Odessa

FullSizeRender (15)

Zeeburg ligt niet voor iedereen op de route. Als je niet op KNSM, Borneo of Java eiland woont of daar geen vrienden hebt, dan heb je daar niets te zoeken. Het waait er altijd en er zijn vaak veel kinderen en bakfietsen op straat. Toch is er een reden om er heen te gaan: restaurant Odessa.

Sinds een klein jaar is het schip (waar al jaren horeca in zit) in handen van een nieuwe eigenaar. Deze heeft er een mooie stek van gemaakt samen met interieurstylist Thijs Murre (die ook veel horecazaken van Casper Rijnders onder handen neemt). Bij binnenkomst valt ons meteen de grote hoeveelheid planten op en dat je in een soort serre zit. Daardoor heb je het gevoel dat je in een tuin zit buiten Amsterdam. Dat komt ook door Zeeburg: omdat je nooit in die buurt komt heb je het idee dat je niet in onze hoofdstad bent. Je kijkt uit over het water en dat is altijd fijn.FullSizeRender (8)

De avond dat wij er zijn is het behoorlijk druk. Logisch; het is lekker weer en iedereen waagt een poging om boven op het dek plaats te nemen. Daar is het net iets te koud, maar de serre is heerlijk. We hebben een fles wijn op tafel en een kan water die de hele avond wordt bijgevuld. Dat vind ik een pluspunt want water moet je wat mij betreft overal en altijd kunnen krijgen.

De kaart is opgedeeld in voor-hoofd-na en pizza’s. Bij Odessa hebben ze een Green Egg, zo’n soort barbeque die je dicht kan doen en waar iedere bekende kok mee kookt; Herman den Blijker en Robert Kranenborg zijn bijvoorbeeld grote fans. Dus dan moet er wel iets lekkers van af kunnen komen. De kaart is verder niet ingewikkeld. Simpele gerechten zoals je tegenwoordig in veel restaurants ziet. Niet origineel, maar als de bereiding goed is dan heb je in principe niets te klagen.

We nemen een pizza om te delen als voorgerecht. Pizza’s zijn eigenlijk een soort van guilty pleasure voor mij. Veel te veel calorieën maar oh wat vind ik het lekker. Ik kan echt teleurgesteld zijn als een pizza niet goed smaakt of een verkeerde bodem heeft. Maar van deze pizza funghi met truffelolie word ik vrolijk. Krokante en knisperige bodem, voldoende truffelolie en verse knapperige rucola. Want slappe rucola is zo’n dooddoener, jak.FullSizeRender (10)

Daarna komen onze hoofdgerechten die allebei goed zijn. Zalm met een linzenprutje (dagmenu) en een kalfsburger. Zowel het vlees als de vis zijn van de Big Green Egg. Het broodje van de kalfsburger is niet bijzonder, maar het vlees is echt heel lekker. Zacht, smeuïg en precies goed gaar. De zalm is ook erg goed van smaak, lekker gegrild onder die Green Egg. We zijn in onze nopjes. Een luxe minpuntje dat het de pizza om te delen al aardig vult en dat het allemaal een beetje teveel is.

Eigenlijk kunnen we niet meer, maar toch zien we een dessert op de kaart die we toch willen proberen. Sticky Toffee met vanille ijs. Eigenlijk ben ik niet zo’n ijsfan, maar in combinatie met die warme toffee saus… hmm wat lekker.

Voldaan verlaten we Odessa. We zijn tevreden. De eigenaar vertelt ons nog dat je de benedenruimte kunt afhuren voor een etentje of feestje en dat je met een bootje kan langs varen om een pizza op te halen. Dat laatste ga ik aankomende zomer zeker doen.

Wat: Odessa
Waar: Op een van die eilanden van zeeburg, verstopt achter winkelcentrum Brazilië
Waarom: Een avondje het gevoel hebben dat je de stad uit bent met goed ongecompliceerd eten.
Website: odessapizzagrill.nl/

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top