OURGROUND
No Comments

Oh Boy, what a Joy!

Two For Joy Coffee Roasters: lekker zitten, lekker personeel, en niet onbelangrijk, heerlijke koffie! We schreven er al eens over, maar sommige parels verdienen het om opnieuw genoemd te worden. Goed voor een dagje contemplating met dit druilerige weer, of gewoon een bakkie koffie slurpen terwijl je naar het weekend toe werkt. You name it!

 

Het is vrijdagmiddag. Waar we vorige week nog met zijn allen met onze bikini in onze laptoptas rondliepen, trek ik nu met menig Nederlander weer chagrijnig mijn regenjas aan. Niks niet ouderwets Nederlands de drie zonnestralen vangen op de vrijdagmiddagborrel, maar gewoon beregezellig voor zonsondergang vijfentwintig voorstellen afschrijven onder het genot van een hoosbui. Tijd voor een iets meer inspiratievolle werkomgeving dan de vier muren van mijn Jordanese 10m2 tellende hondenmand.

 

Op aanraden van mijn coffee soulsister wandel ik naar Two For Joy Coffee Roasters. De wandeling ernaartoe is alleen al een klein feestje. De Haarlemmerdijk staat zeker op mijn lijstje als een van de favoriete drukke straatjes die Amsterdam telt. Nog maar zelden heb ik hier de sterke behoefte gevoeld om een toerist te tackelen, terwijl ik op de Dam met moeite mijn reflexen onderdruk.

 

Eenmaal aangekomen word ik hartelijk ontvangen door het personeel. Ik krijg niet eens een stomp, terwijl ik toch echt met een gênant grote camera in hun gezicht sta te porren. Het wordt helemaal ontspannen wanneer het vriendelijke Engelstalige feestnummer van achter de bar mij de aller lekkerste koffie sinds tijden toeschuift. Ik kan niet anders dan heel guitig lachen terwijl ik hem in een keer achterover gooi.

 

Nou zou ik graag willen zeggen, “wat een ruk tent, niet naartoe gaan”. Al is het maar om de lekkernijen achter en in de vitrine voor mezelf te houden. Maar onzelfzuchtig als ik ben gun ik jullie natuurlijk net zoveel gezelligheid! Enjoy!

 

Wat: Two for Joy café’s

Waar: Frederiksplein 29 en Haarlemmerdijk 182

Waarom: het schijnt de lekkerste koffie in Amsterdam te zijn

Website: twoforjoy.nl

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top