OURGROUND
1 Comment

Gooi je broodtrommel weg en kom spijbelen bij Old School


Propjes wc-papier tegen het plafond gooien, wie deed dit niet? Het was een ware sport tijdens mijn middelbareschooltijd. Eerst kauwen. Alsof het kauwgom is. Dit net zolang volhouden tot de ultieme vorm van natte compactheid bereikt is, om het vervolgens zonder enige moeite omhoog te gooien wanneer de leraar onverklaarbare taal op het bord schrijft. Resultaat zijn klaslokalen met propjes in verschillende groottes die dreigend aan het plafond geplakt zitten. Wachtend om op het juiste moment los te laten, bij voorkeur op het bureau van de leraar tijdens een proefwerk. Wat zou het toch mooi zijn als we even terug in de tijd konden gaan.

Bang dat deze tijd vergane glorie is? Wees niet langer getreurd. Sinds september, start van het nieuwe schooljaar, is restaurant Old School geopend. Deze nieuwe horecagelegenheid zit in een voormalig ROC gebouw tegenover de RAI. Ik kijk voordat ik naar een restaurant ga altijd op de website naar de menukaart. In dit geval belooft het veel goeds: veel vers groen, verrassende combinaties en kleine porties om te delen. Wanneer je aankomt moet je even door een een soort niemandsland, maar de lampjes buiten en op de eerste verdieping helpen je de weg te vinden. Eenmaal boven en aan de tafel beland, waar (old school) wit tafellinnen op ligt zorgt het personeel voor de rest. Ik zeg het niet vaak, maar je vindt hier on-Amsterdamse vriendelijkheid. Ze zijn geïnteresseerd, denken met je mee en kunnen van alles vertellen over de gerechten. Ga bijvoorbeeld voor de salade van verschillende bieten, gans (gekonfijt) en een groenten papillot. Eigenlijk is de hele kaart wel aan te raden. Na al dat lekkers vergeet je bijna dat je in de schoolbanken zit. Gelukkig word ik daar op vriendelijke wijze aan herinnerd als ik een bezoek breng aan de dames wc. Daar staan de alom bekende boodschappen die opgehitste tienerjongens meisjes graag geven op de deuren geklad. Vrij entertainend maar niet iets wat ik direct mis aan die tijd.

Niet heel verrassend zit er achter dit nieuwe buurthuis van mij ook een briljante ondernemer: Waldy Brewster. Deze horeca veteraan kennen we van Golden Brown, Waldorf en bar Bep. Dacht je dat Waldy met enkel het restaurant tevreden is dan heb je het mis. Er zijn grootse plannen voor Old School: o.a. werkplekken, ateliers en een podium voor creatief talent in de vorm van clubavonden. En van dat laatste gaat ons hart sneller kloppen. Het zal dus niet de laatste keer zijn dat we over dit nieuwe pareltje in Amsterdam schrijven.

Wat: restaurant Old School
Waar: Gaasterlandstraat 5 (tegenover Rai)
Waarom: wc-papier propjes tegen het plafond gooien kan nog steeds heel leuk zijn
Website: oldschoolamsterdam.nl

About the author:
Has 71 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top