OURGROUND
1 Comment

Op vakantie in de Weteringstraat

IMG_5981

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al negen jaar woon ik er, in de Weteringstraat. Als de postcodeloterij eens op 1017SN zou vallen is de Weteringstraat, zonder meer de allerbeste straat van het land, daar ben ik heilig van overtuigd. In die acht jaar ben ik van goddeloze student opgegroeid tot minstens zo goddeloos lid van de maatschappij, daar in die straat. Er waren eerste kussen, er waren zo’n 12 gestolen fietsen, er is een altijd knisperend haardvuur in café de Wetering en er is altijd gezwaai van de buur. Wat er al die tijd nog niet was, was de mogelijkheid tot een retourtje Zuid-Amerika. En die bleek dichterbij dan gedacht, op nummer 41 nog wel.

IMG_6691

La Cacerola zit een beetje verscholen, vooral achter een berg klimop. Wanneer je er ‘s-avonds langsfietst er naar binnen kijkt lijkt het op een stilleven van een knus gezin, die compleet met kerstverlichting en houten lambrisering flessen rode wijn zitten weg te tikken. Niet is minder waar. (Dat van die wijn wel natuurlijk, maar dat kan ook geheel persoonlijk zijn). Wanneer je de door ouderdom versleten traptreden van het pandje opklautert, ben je d’r: op vakantie. Terwijl ik echt maar tien passen heb gezet.

De tent wordt gerund door Guus, een mega enthousiaste jongeman die ik ondertussen wel mijn nieuwe straatvriend mag noemen. Guus koopt elke dag kakelvers vlees, vis en ander lekkers in. Niets, maar dan ook niets komt uit de vriezer (en dat proef je!) en in La Cacerola geldt dus ook: op =op. Een principe wat soms even teleurstellend als geruststellend is. Want soms verlang ik zó ontzettend naar hun Picanha, dat ik extra vroeg kom zodat ik er 100% van zijn dat niemand mij ’t eten al van mijn bord heeft besteld. Maar als ik ‘m te pakken heb, weet ik dat hij godsgruwelijk goed is. 

 

 

 

 

De op de Brazliaanse BBQ gebaseerde kaart is simpel en klein, waardoor je het liefst alles tegelijk wilt bestellen (moet je doen!). Mijn ultieme favoriete voorgerecht is het “verstoppertje”. Het smaaksensatie van pompoen puree, Ribeye, mascarpone en Parmazaanse kaas uit de oven die ik niets anders dan als goddelijk kan bestempelen. Als hoofd raad ik je dus de Picanha aan. Een staartstuk vd BBQ, geserveerd met mango chutney paprika vinaigrette, farofa en huisgemaakte frietjes. ZO lekker. Maar ook de verse vis van de dag heel me al meermaals verrast.

IMG_6692

IMG_6689

Het kleine, zorgzame team van Guus bedient je op alle mogelijke wenken. Wijn? Weten ze alles over te vertellen. Likeurtje na de dis? Tuuuurlijk. Gezellig nazitten en als laatste de tent uit geflikkerd worden? Zo’n beetje altijd! Naar la Cacerola heb ik dates, ouders, vrienden en buren meegesleurd. En ze zijn hier stuk voor stuk teruggekeerd, voor het vlees, de mensen en de vakantie.

Are you next? Let me know, ik kom er maar al te graag mijn huis voor uit.

Wat: retourtje Zuid-Amerika terwijl je eet
Waar: La Cacerola, Weteringstraat 41
Waarom: Zooooo lekker
Website: kijk hier voor de historie en het menu

About the author:
Has 100 Articles

1 COMMENT
  1. Kaatje

    HELEMAAL waar! Een supertent.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top