OURGROUND
2 Comments

Op vakantie naar het Pulitzer

Wie zich de tering werkt, slechts 2 vakantiedagen per jaar kan opnemen, maar toch zo af en toe de relatie wil smeren, zit hier gebakken. Het Pulitzer biedt de hele vakantie experience, in het format van een ontbijtje. Kost je nog geen uur van je tijd en je hoeft niet eens in te checken. 

Afgelopen zondag werd ik gefêteerd op een heerlijke kop koffie in het zonnige Pause te midden van een wervelwind aan vrolijke hotelgasten. Hoewel mijn bezoek aan het Pulitzer Hotel werkgerelateerd was, vroeg ik mij gedurende mijn opdracht constant af waar ik mijn rolkoffer toch gelaten had.

 

We schreven al eens over het restaurant Jansz, maar ik moet zeggen dat ook de rest van het hotel meer aandacht verdient. De gemoedelijke sfeer, het buitengewoon vriendelijke personeel, de variëteit van het interieur, voor weinig lijk je nog de deur uit te hoeven. En hoewel het echt niet zo goedkoop is als een Aldi Proof paasontbijt, betaal ik met liefde de vijf euro voor het voortreffelijke frambozentaartje wat ik tussendoor nog even naar binnen lepelde.
Ik kom het natuurlijk niet laten om op onderzoek uit te gaan en heb werkelijk geen meter ongemoeid gelaten om even te koekeloeren. Toch heb ik de vriendelijke staf geen enkele keer op een geïrriteerde blik kunnen betrappen. Men leek enkel blij met mijn enthausaisme en na een glas wijn in Jansz, werd ik zelfs nog persoonlijk geëscorteerd naar de toen nog gesloten Pulitzer bar om even in alle rust een paar kiekjes te nemen.

De buffelmozerella en de frietjes waren to die for en het had geen haar gescheeld of ik had een aantal items uit het interieur in mijn handtas gepropt. Just joking. Maar mocht ik ooit een Donald Trump aan de haak slaan (iets ander uiterlijk, iets fijner karakter, maar vergelijkbaar vermogen), dan overweeg ik zeker een dergelijke marmervloer.

Kortom, na een gehele dag gespendeerd te hebben tussen de muren van dit waanzinnig mooie pand kan ik maar een ding zeggen: cancel die overspannen huwelijksreis en parkeer je gewoon iedere ochtend een uurtje op een van de groene, pluche stoelen van het Pulitzer. Veel goedkoper, lekker ongedwongen en bovendien kun jij je zonder schuldgevoel de rest van de dag naar de getver werken op de Zuidas!

Wat: Pulitzer Hotel
Waar: Reestraat 8, Jordaan
Wanneer: Ontbijt, lunch, diner, cocktails, koffie
Prijs: Voor een dikke portemonnee, met je ouders of als je schijt hebt

 

 

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

2 COMMENTS
  1. Bazel

    Leuke blog Catherina, toch maar eens langsgaan als ik jouw verhaal zo lees :). Justin

    1. Catherina

      Zeker doen! En dankjewel:)

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top