OURGROUND
3 Comments

Oud&Nieuw stress is zo 2013


Aftellen tot 00.00 uur. Dansen met in elke hand een fles champagne. Lachend van geluk het nieuwe jaar tegemoet. Klinkt als iets wat we ieder weekend wel zouden willen doen.Toch merk ik dat veel mensen om mij heen altijd een beetje opzien tegen Oud&Nieuw. Begin november start de stress al bij veel mensen. Waar gaan we naar toe dit jaar en met wie? En wat trek ik aan? Het proces van het afwegen van de vele opties die Amsterdam te bieden heeft begint.

Zo kun je naar een commercieel stampfeest, al word ik daar zelf nooit echt blij van. Meestal betaal je je scheel aan een kaart, ben je halverwege de avond iedereen kwijt en heb je aan het eind van de avond een glow-in-the-dark ketting om je nek. Nee doe mij maar een feestje dat wat kleiner is. Gelukkig heb ik voor dit jaar al een aantal mooie opties voorbij zien komen. Zo kun je twerkend het jaar uit met Kris Kross in Cinema Paradiso. Gegarandeerd dat de hip-hop hitjes uit de ‘90 je doen denken aan toen je Oud&Nieuw nog in je pyjama vierde. Trouwe fans van Fissa kunnen ook opgelucht ademhalen want in Bar Italia kun je het jaar vieren in Fissa style, hoe dat ongeveer gaat lees je hier. Tot slot opent een van onze favoriete plekken, Old School,  haar deuren om Old Skool het jaar af te sluiten. Old School is niet de enige die creatief is met naam. Baut&Nieuw is het feestje bij (tromgeroffel) Baut, dit pareltje gaat om klokslag twaalf haar laatste bestaansjaar in. Extra reden om hier naar toe te gaan is de opening van het nieuwe dakterras waar je het vuurwerkgeweld van heel Amsterdam kunt aanschouwen.

Als je nu helemaal geen zin hebt om de deur uit te gaan is er vast wel iemand zo ver te krijgen om een huisfeestje te geven. Zo’n ‘alles kan kapot feest’, die doen het ook altijd goed. Of ontvlucht de stad, ook heel erg van deze tijd. Maar voor de Amsterdammers die wel beter weten en het liefst in eigen stad het jaar afsluiten zijn er genoeg opties.

Kris Kross / Kris Kross wil make NYE jump / 21:30-05:00 / €44,50 (bijna uitverkocht) / Cinema Paradiso / website

Fissa / New Year’s Eve FISSA STYLE / 22:00-05:00 / v.a. €25,- / Bar Italia /website

Old School / Oldskool knallen / houd de website in de gaten voor meer info

Baut / Baut&Nieuw / vanaf 23:00 (dineren ook mogelijk) / €25,- (dansen) €32,50 (dineren) €57,50 (dineren & dansen) / Baut / website

About the author:
Has 71 Articles

3 COMMENTS
  1. Sophie

    Goede tips zijn altijd welkom, dus dank aan Pep!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top