OURGROUND
2 Comments

OURGROUND durft over grenzen: spareribs eten in Amstelveen


Het gebeurt in etappes. Vriendinnen krijgen kinderen. En dan beginnen ze te praten over dat ze zo graag ruimte willen. De volgende stap is dat het huis te koop staat en voor je het weet zit jij op de fiets of in de metro om je vrienden op te zoeken in Amstelveen, zo’n ‘lekker groen dorp vlakbij de stad’. Ik blijf er een beetje moeite mee hebben, maar het eerste pluspunt van ‘dat dorp buiten de ring’ is ontdekt: Hotel-café-restaurant Abina. Vanwaar deze naam? Omdat de vorige eigenaar Ab heette en zijn vrouw was Ina. Het hoofdkantoor van KLM houdt er zijn vrijmibo, dus toen ik hier met twee vriendinnen op een vrijdagavond naar binnen stapte zat de sfeer er goed in. Het is een heerlijke bruine kroeg met achterin een eetgedeelte. Ik kan me voorstellen dat het hier met EK’s, WK’s en Koningsdagen ramvol zit en dat je hier een topavond hebt.

We krijgen een mandje met wit stokbrood en kruidenboter en op tafel staat een borrelglaasje met tandenstokers. Net als de menukaart heerlijk ongecompliceerd. Mosselen en spare ribs schijnen de specialiteit van het huis te zijn. Mijn vriendinnen zijn hier al vaker geweest en zweren dat  spare ribs de beste keuze is. Binnen een kwartier komt de ober, zo’n fijn type zonder opsmuk en met een brede grijns, met drie borden vol. Het kluiven kan beginnen.

Eerlijk: eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n vleeseter, laat staan varkensvlees, maar dit is lekker! Wauw. Het is stil aan onze tafel en we zitten echt te kanen. Het vlees is mals, de frietjes knisperend en het is gezellig druk met die vrolijke KLM kantoorklerken (die af en toe met je flirten, toch ook leuk tijdens die schranspartij). Als we bijna onze bordjes leeg hebben komt de ober vragen of we voor nog een ronde gaan. Het is dat in onze skinny jeans stretch zit want we staan nu al bijna op knappen en kunnen ons niet voorstellen dat iemand nog een portie op kan. De ober vertelt dat er in Abina regelmatig roeiers van de bosbaan komen die makkelijk acht (!) van deze borden op kunnen. Wat voor een beesten moeten dat zijn!

We moeten ons inhouden als we de dessertkaart zien, want warme kersen, wafels of een dame blanche. Wanneer was de laatste keer dat je dat hebt gegeten? We houden het bij koffie met een likeurtje met een ouderwetse kersenbonbon bij de koffie. Mag het leven altijd zo simpel zijn?

Wat: Café Restaurant Abina
Waar: Amsterdamseweg 193, Amstelveen
Waarom: omdat onbeperkt spare ribs vreten soms best lekker is
Website: abina.nl

Tagged with: , ,
About the author:
Has 72 Articles

2 COMMENTS
  1. Eten Bestellen

    Ik hoop dat het heeft gesmaakt! Zo te Lezen Wel!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top