OURGROUND
No Comments

OURGROUND meets Wicked Grounds

 OURGROUND WICKED GROUNDS

Sanne deed een bakkie met Tom Verstappen. Een jonge duizendpoot uit Den Bosch die vijf jaar geleden via een omweg van Sydney en Tilburg uiteindelijk in Amsterdam neerstreek. In het verleden heeft hij verscheidene feestjes uit de grond gestampt. Persoonlijk ken ik hem vanuit mijn werk als oprichter van Generatie Z – waarmee hij drugsvoorlichting geeft op middelbare scholen. Maar sinds een paar maanden is hij ook nog mede oprichter van Wicked Grounds, een ondernemershuis aan de rand van het Vondelpark dat binnenkort zijn deuren opent. Tijd voor een update!

Vertel eens, waar komt die ondernemersgeest en onuitputtelijke drive voor nieuwe initiatieven vandaan?
Jaren geleden runde ik de cocktailbar Arc voor Sjoerd Kooistra, de horeca-magnaat die zelfmoord pleegde. Hierdoor kwam ik met de leeftijd van 22 jaar ongevraagd in de WW, waarnaar ik besloten heb om nooit meer mijn lot in de handen van een baas of werkgever te leggen. Bovendien wil ik uitsluitend dingen doen waarvan ik het nut in zie. Loondienst, het werd een lastig verhaal voor mij.

Begrijpelijk. En nu: Wicked Grounds. Leg uit!
Wicked Grounds is gestart door the Bastard Club. Dat zijn Luwe, Bas, Gerwin en ik. Het concept is ontstaan vanuit het gemis van een geschikte werkplek om met gelijk gestemde jonge ondernemers concepten met maatschappelijke impact uit te rollen. Amsterdam biedt een breed scala aan broedplaatsen en koffiezaakjes om achter je laptop, met koptelefoon en oogkleppen op, aan de slag te gaan. Maar het thuisgevoel en belangrijke randactiviteiten zoals sport, gezonde voeding en persoonlijke ontwikkeling vonden we nergens terug. Dat wat je niet vindt, moet je creëren. En zo geschiedde.

Op dit moment zijn jullie bezig met een crowdfundcampagne. Waarom moeten we massaal onze bankrekening plunderen?
Al ons vermogen, fysieke en mentale welzijn is momenteel geïnvesteerd in de bouw van dit concept. Zoals het een echt bouwproject betaamt was de begroting idealistischer dan de realiteit en voor de laatste 20% doen we een beroep op onze familie, vrienden en believers van het concept. Het gaat om een bedrag van tussen de €8.000 en €15.000 en elke donateur zal naast eeuwige respect en dankbaarheid een waarde uitwisseling terug zien. Dit kan door vooraf gedefinieerde diensten, zoals de bouw van je eigen website, een maand als ondernemer deel uit maken van Wicked Grounds of een intensieve bootcamp voor de ambitieuze ZZP’er. We staan open voor alle suggesties. Wil je een steentje bijdragen?

Het filmpje toont stoere mannen die met hun handen werken.
Is dit waar jullie behoefte aan hadden?
Luwe, een van de vier Bastards, heeft zes jaar lang een eigen aannemersbedrijf gerund. Daarnaast zijn de overige 3 Bastards ook  trotste bezitters van een goed paar handen. Met deze wetenschap zijn we 3 maanden geleden aan de slag gegaan met de sloophamer, om vervolgens het ontwerp van twee getalenteerde architecten, studio OMenOM, om te zetten in iets tastbaars. Dat is aardig aan het lukken.

En wat vind je van de Schinkelbuurt, waar Wicked Grounds is neergestreken?
Ik heb zelf in verschillende wijken van de stad gewoond, maar de Schinkelbuurt is by far de leukste buurt waar ik tot nu toe in genesteld ben. Een diversiteit aan sociale huurwoningen en koopwoningen, kunstenaars, muzikanten, homo’s, starters, (oud)krakers en gezinnen zorgt er voor dat de mensen elkaar op straat groeten, bij de voornaam aanspreken en oprecht interesse tonen in elkaars dagelijkse beslommeringen. Afgelopen vrijdag heeft de Italiaanse overbuurman een grote pan spaghetti voor ons klaargezet en op zondag is de bovenbuurvrouw de gehele ochtend in de gang geweest om de Wicked Grounds stofvrij te krijgen. Die vrijgevigheid heb ik in Amsterdam nog nergens anders mogen ervaren.

Wat is de planning? Wanneer kunnen we bij jullie terecht?
In principe zijn we vanaf deze week geopend voor ondernemers. Maar het detailwerk zal nog zeker enkele weken in beslag nemen voordat het echt af af is. Zo hebben we vorige week een kelder van 150 vierkante meter ontdekt die zeker nog de enige zorg en aandacht vereist. Dus ben je ondernemer en zoek je nog een werkplek? Stuur ons een mailtje! Op vrijdag 19 september is de opening van Wicked Grounds. Iedereen is welkom om onder het genot van een hapje, drankje en dansje het pand te komen bezichtigen. 

Ten slotte, wat zijn jouw geheime Mokumse parels?
Ik ga graag naar Bar Boca’s op de Westerstraat of het Sarphatipark. Ik buig voor jonge ondernemers die tijdens de wereldwijde crisis en met name in het horeca- en restaurantwezen met een innovatief concept in een kleine tijd twee vestigingen uit de grond weten te stampen. En laten we eerlijk wezen; het is lekker en goedkoop. Een unieke combi in deze stad die we moeten koesteren.

Snuisterijen vind ik bij De Big Bazaar. Het is echt de meest aftandse keten die ik ooit ben tegengekomen en toch loop ik er altijd met twee tassen naar buiten.

En niet te vergeten Cafe Hans waar we nu zitten.. OURGROUND CAFE HANS
Jazeker. Wij hebben zelf drie maanden fulltime als een bouwvakker geleefd. Daardoor ben ik dit cafe op de Amstelveenseweg enorm gaan waarderen. Gordijntjes voor het raam. Kleedjes op tafels. Kat voor de deur. Schaal met bitterballen door de zaal en de bejaarde ras Amsterdammers die foeteren op alles wat ze die dag tegen zijn gekomen.

Wat: bakkie pleur met Tom van Wicked Grounds
Waar: Cafe Hans, Amstelveenseweg 69
Waarom: tijd voor een update
Website: Facebook

 

 

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top