OURGROUND
No Comments

Over hoe het kind van Johannes mij gelukkig maakte

Het was zo’n avond dat alles klopte. Waarom dan? Listen up:

  1. Het was vrijdag.
  2. En het was een zomer avond. Je weet wel, zo’n zwoele.
  3. Er stond een date op het program en wel met m’n mop Milou.
  4. En dat vond plaats bij Juuls (en ik weet nu dat de wijn daar vet lekker is).

Juuls, vraag je me? Ja, Juuls. Dat is een heel erg leuk premium eetcafé (mocht dit een restaurantachtig-genre zijn, geen idee). Het zit in de Pijp (dat is dus pré) en dan ook nog eens op een locatie waar je lekker mensen kunt kijken: bierbeukers bij BinnenBuiten aan de rechterkant, voetbal geglitter bij Izakaya er tegenover. De avond begon dus perfect. En als je dan ook nog oesters en Iberico ham als amuse serveert vind je mij alleen nog maar watertandend aan mijn stoel gekluisterd, verlangend naar meer, méér!

Voordat ik het loftrompetten orkest uit m’n mouw tover, allereerst even wat achtergrond info over Juuls. Juuls is recentelijk overgenomen en dus zwaaien sinds Augustus de mannen achter Johannes de scepter over kleine zusje Juuls. En die mannen, die weten van de hoed en de rand als het om ingenieuze smaakcombinaties gaat. Het menu dat wij met liefde verslonden hebben komt uit de toverhoed van Tom den Hartog, maar sluist al die kennis door naar de meer dan capable handen van Danny. En wij vertrouwen hem daarin volledig! Hoe kunnen we ook anders…

Genoeg daarover, terug naar VOEDSEL! Of nouja, voedsel. Prachtig opgediende toppers, waarvan de absolute favoriet een bizar lekker gerecht met aardappel, schuim en een riante hoeveelheid verse truffel. De bediening wist ons te melden dat er mensen zijn dit twee keer per avond bestellen. En echt waar, geen ze eens ongelijk! Dat wil ik ook!

Eten_6

Eten_5

Eten_3

Ook alle andere gerechten, waaronder garnalenkroketten,tonijn tartaar met heel veel heerlijkheid, malse eendenborst met aardappeldonuts (o, god. Verslaafd) en ook nog een vet lekker toetje. Zelden zie je ál het personeel zo geïnformeerd zijn over de wijnen die geschonken worden. En ze waren ook niet heel erg zuunig met schenken: maakt me blij, dat snap je.

Eten_4

Aardig teut en met nieuw gekweekte vetpens waggelden we naar de keuken. Toch maar even deze kok hoogstpersoonlijk bedanken. Vet verdiend, Juuls. Je bent duidelijk een kind naar je vaartje.

Wat: Juuls, kind van Johannes
Waar: Albert Cuypstraat 19
Waarom: KIND VAN JOHANNES
Website: restaurant Juuls 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top