OURGROUND
5 Comments

Paaldansen doe je in Zuidoost

 

Onlangs werd OURGROUND benaderd door paaldanskampioene Benelux: Tatjana. Of we bij haar een lesje paaldansen wilde doen. Eerlijk toegegeven, mijn eerste gedachte was een beetje sceptisch. Jááren geleden heb ik eens een cursus gedaan, is het niet inmiddels mijn moeder die op dit soort lessen gaat? Maar door Tatjana, met haar poppengezicht, retestrakke figuurtje en een gezellige babbel was onze nieuwsgierigheid toch wel gewekt. Ik zelf was vooral benieuwd naar mijn huidige paaldans-conditie. Zou ik mezelf nog omhoog kunnen hijsen? Om daar achter te komen reisde ik samen met Milou en Valentine naar Zuidoost waar de studio zit.

De studio ziet er profi en gezellig uit. Met vijftien goudkleurige palen en alleen maar dames in ieniemienie ondergoed denk ik dat menig man hier graag bij zou willen zijn. En nee, de andere ‘palers’ zijn geen moeders die hopen op een pittiger seksleven. Hier staan allemaal jonge en gespierde meiden voor een sexy workout! Het licht wordt wat gedimd (fijn!) en de muziek gaat aan. We beginnen met een pittige warming-up van toch wel semi porno-geïnspireerde poses (kaliber: call on me). Hop, benen wijd gespreid, op en neer en heen en weer. Ik moet even wennen aan het feit dat ik deze oefening voor een erg grote spiegel doe met een ultrakort broekje aan maar gelukkig doen we allemaal mee aan deze poezenshow. En uiteindelijk dragen sexy warming-up passen wel bij aan het hele poledance gevoel.

Bij de eerste draaien heb ik de paaldansvibe al snel weer te pakken en leer direct een kleine choreografie. Tatjana bouwt alle oefeningen rustig op, maar zorgt wel dat je aan het einde van de les een showtje kunt geven. Het ‘op zijn kop hangen’  ziet er al snel spectaculair uit en is zo zwaar nog niet met een smurfenlengte als ik. Lekker dit! Hoewel je continu heftige armspieren aan het trainen bent -je tilt je zelf zo’n 50 keer op- vliegt het uur voorbij. Paaldansen is dus naast een uitermate geschikte bezigheid voor vrijgezellen-uitjes ook een serieuze work out. Meer spierpijn dan ik ooit eerder heb gehad van een potje sporten, maar dit ga ik zeker vaker doen! Wie durft er mee?

Wat: paaldansen bij Tatjana van Pole Dance Factory
Waar: Daniel Goedkoopstraat 16, Zuidoost
Waarom: een sexy work out voor spierballen en de nodige slaapkamerinspiratie
Website: pdfamsterdam.com

About the author:
Has 114 Articles

5 COMMENTS
  1. Deveney

    Paaldansen in de hood, ik ga mee !

  2. Yvonne

    Wat nou “moeders die hopen op een pittiger sexleven”? Paaldansen is voor jong en oud en de “oudere dames” die fanatiek paaldansen lijken in niets op het beeld dat hier geschetst wordt hoor! Wat meer ruimdenkendheid maakt het leven een stuk prettiger! 😉

  3. Jolien

    Hi Yvonne, het spelen met cliche’s in mijn blog dienen met een korreltje zout genomen te worden. Jong van geest zijn is waar het om gaat! Het is in ieder geval niet mijn bedoeling iemand persoonlijk aan te vallen. Veel paaldansplezier!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top