OURGROUND
No Comments

Panache is FAN-TAS-TISCH

Snip20150415_21 Snip20150415_22 Snip20150415_23


Café Panache is origineel. Althans, dat dacht ik toen ik de naam en website voorbij zag komen. Nu laat ik vaak genoeg nieuwe tenten aan mijn neus voorbij gaan en dat doe ik met een reden. Meestal gaat het om de zoveelste zaak waar de fabriekslampen je tegemoet stralen, de bakstenen muren op je af komen en de stukken vlees (dan wel hele kippen) op houten planken worden opgediend. Persoonlijk ben ik daar een beetje klaar mee. Waarom ik dan wel nieuwsgierig was naar Panache is om de simpele reden dat ik geen van bovenstaande zaken zag toen ik op de website rond neusde. Ik heb direct een reservering gemaakt om deze tent van binnen te bekijken.

Aan de Ten Katemarkt is Café Panache gevestigd in een ruimte waar vroeger de opslag voor marktkarren was. Die marktkarren staan nu bij de buren, de voormalige marktkooplui hadden nogal wat vetes hierover. Nog steeds als de chefs ‘s ochtends hun ingrediënten inslaan op de markt merken ze dat. De styling van Panache is een mooie mix tussen verschillende stijlen. Bijvoorbeeld Portugese tegeltjes op de muur en grote vogelkooien met lampen die het plafond sieren. Het is ruim opgezet. Je kunt aan de grote bar drankjes doen (of pitchers!) en de hoge tafels en lange banken met tafeltjes zijn uitnodigend. Wanneer je hier binnenloopt heb je even dat ‘wauw’ gevoel. Het is namelijk echt heel mooi.

Dan de menukaart, die belooft ook wat. Je kunt voor het dagmenu gaan of ‘gewoon’ van de kaart bestellen. We gaan voor dat laatste. De kaart is Engelstalig en ook in de bediening is een klein beetje internationaal. Dat laatste merk je direct want we worden keurig geholpen. Het valt op dat er vaak iemand aan de tafel staat om te vragen of alles naar wens is. Als voorgerecht nemen we de Seabass Ceviche en Steak Tartare. Bij de Steak Tartare ontbreekt de Morcilla (bloedworst), want die is op. Het maakt het gerecht er niet minder lekker door maar jammer dat de inkoop nog niet helemaal goed geregeld is. De Seabass Ceviche is zowel qua portie als smaak perfect: een heel fris voorgerecht waar de Verdicchio goed mee samen gaat. De hoofdgerechten zijn voornamelijk om te delen. In dit geval werkt dat goed want we gaan voor een hele vis die in zoutkorst is bereid. De bediening ontdoet de vis netjes van zijn zoute jas en daarna moet je zelf verder peuteren. Zo’n vliegtuig doekje om je handen schoon te maken zou hierna wel handig zijn. Dit gerecht bewijst dat een gerecht niet ingewikkeld hoeft te zijn om indruk te maken. Voordat ik het weet zijn we begonnen en vergeet ik een foto te maken. Als bijgerechten gaan we voor andijvierolletjes en frietjes. Die andijvierolletjes zijn misschien beter als wintergerecht. De frietjes zijn knapperig en dus lekker. Als dessert een kaasplankje, die is goed uitgebalanceerd qua smaken: een zachte, een harde en een wegloper. En de Rhubarb Crumble, die is goed op smaak maar de rabarber mag van mij wat minder zacht zijn.

Tijdens het eten heb ik een paar keer om mij heen gekeken. Buurtbewoners, en daarmee bedoel ik échte buurtbewoners – die oude Amsterdammers dus – prikken naast ons tevreden een vorkje mee. Als zelfs zij een kijkje te nemen in deze nieuwe hotspot dan betekent dat, dat de buurt een pareltje rijker is.

Sophie

Wat: genieten bij Panache
Waar: Ten Katemarkt 117
Waarom: een plek om goed uit eten te gaan in een mooie setting.
Website: cafepanache.nl

© by 31Pictures 

 

 


 

 

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top