OURGROUND
1 Comment

Pannenkoeken zonder mosselen

Als ik uit eten ga (en dat is vaker dan ik kan betalen) wil ik ook waar voor mijn schuld. Mijn bloedrode saldo en ik willen wel op onze wenken bediend worden. Daarom maak ik heel bewust mijn keuzes. Als ik zin heb in kip, ga ik naar de Biertuin. Heb ik zin in lekkere frietjes met huisgemaakte mayo? George it is. Voor boiled beef naar Oriental City en voor sateh ajam naar Sama Sebo. Zo heb ik een vast scala aan restaurants die mij kunnen bekoren en van die lijst wijk ik dan ook zelden tot nooit af.

Maar soms moet ik een uitzondering maken. Al jaren loop ik vol fascinatie langs de Pancake corner op het Kleine gartmanplantsoen. Voor degenen die niet weten waar dat ligt: het is dat stukje groen wat je tegenkomt als je vanuit De Surprise Bar, de Kleine Cooldown of zo’n andere drankgrot richting snackbar De Prins loopt om een saté kroket uit de muur te trekken. De Pancake corner zit daar op het hoekje, sinds jaar en dag. Vroeger pochten ze met het feit dat ze naast pannenkoeken ook mosselen verkochten, maar daar zijn ze gelukkig mee op gehouden. Want alleen al de gedáchte dat er schelpdieren in de buurt van poedersuiker komen doet me kokken.

De versimpeling van hun USP heeft me doen besluiten deze tent het voordeel van grote twijfel te geven. Wat kan er immers mis gaan met een simpele, doch voedzame pannenkoek? Heel erg veel, zo bleek. De zompige apparaten die aan onze tafel werden afgeleverd door de al even zompige bediening waren niet te pompen. Stonede toeristen met een vreetkick van vanjewelste smakken uit volle borst en de stroop is te taai om überhaupt uit de fles te krijgen.

In de praktijk pakt de Pancake corner nog vele malen slechter uit dan in theorie. De Pancake corner staat dus vanaf nu op mijn zwarte lijst. Want eerlijk is eerlijk, je weet hier voortaan wel waar je aan toe bent: een zompige pannenkoek zonder mosselen.

Wat: Pancake corner
Waar: Klein Gartsmanplantsoen 13 A.K.A het Leidseplein
Waarom: Eens maar nooit weer.
Website: facebook.nl/pancakecorner

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top