OURGROUND
No Comments

‘ Pik van ’t Spit’, West op zijn best.

Kip OURGROUND
Toen ik tien jaar geleden in West kwam wonen, riep iedereen dat deze buurt super upcoming was. Net als toendertijd Oost, Noord en alle andere stadsdelen, zou ook dit “De nieuwe Pijp worden”. Yeah right. Als ik van het balkon keek zag ik meer schotels dan in mijn net gekochte Ikea kast. Op een grimmige avond heb ik zelfs bijna de politie gebeld omdat iemand naar me bleef schreeuwen dat ik de achterkant van een nijlpaard had. Bedankt, die kon ik mooi in mijn zak steken. Als mijn broek niet zo strak had gezeten. Mijn broertje daarentegen heeft zich nog nooit onveilig gevoeld. Maar ja, hij loopt op een mooie zomerdag ook niet in een rokje op straat. Zover ik weet.

 

Vandaag leeft West meer dan ooit. Van pubquizen in Bar Baarsch tot groentetaart prikken bij Radijs. Studenten vinden feilloos hun weg tussen de jonge hippe stellen, die West hebben veroverd. Om nog maar te zwijgen over iedereen die in de Foodhallen gezien wilt worden. ‘Bar Spek’ staat nu al zo’n twee jaar op de kaart. Zonder reservering kun je alleen plaatsnemen met je semi hippe gin-tonic in het bargedeelte. Of de volgende ochtend met je poffertjeskop terugkomen voor de American pancakes. Sinds kort zijn Speijkervet, Rottiserie, Pazzi of Kip van ’t Spit ook goede opties.

 

kipMijn vriendinnen zijn fan. Eentje gaat zelfs gerust twee keer per week naar Kip van ’t Spit. Ik krijg bijna het idee dat zij er voor iets anders heengaat. Ik noem het dan ook liefkozend‘ Pik van ’t Spit’. De hoogste tijd dus om daar een kippetje te scoren. Het menu biedt hele kip of halve kip. Ideaal als je met een moeilijke eter (vrouw) gaat dineren. Oh ja, je kan trouwens niet reserveren. Mijn vriendin en ik zijn daarom blij als we zitten. Samen met twee andere vrouwen, delen we een grote, houten tafel. Past helemaal in het industriële interieur. Het eten staat sneller op op tafel dan ik op Facebook kan inchecken. Met mijn biologische friet dopend in de huisgemaakte mayo, bestel ik rustig mijn tweede halve kip. Niet heel gebruikelijk. Zie ik aan de reactie van de bediening. Ach, kom maar door.

 

Tijdens ons zoveelste wijntje vraagt er een redelijk knappe, onverzorgde man in gebrekkig Engels “Where you gurls from?” en loopt weg. Voor we het doorhebben is hij gevlogen. Rare vogel. Daarna heeft onze tafel een telefoon minder. Jep.. gejat! Gelukkig was het een werktelefoon. De politie wordt nog gecontact maar verder gaan we allemaal door met alle belangrijke onzin waar we gebleven waren. Verwacht in deze wijk nog geen romantische sprookjes. Maar stoere tenten met reuring en soms een klein randje Wild Wild West. Het is en blijft Amsterdam.

Wat: Kip van ’t Spit
Waar: Clerqstraat en omstreken
Waarom: Omdat West een schouderklopje verdient
Website: vantspit.nl

 

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top