OURGROUND
No Comments

Pimmr – Surprise Diner

Screen Shot 2016-07-01 at 09.51.45Iedereen kent het probleem: met een grote groep vrienden een keuze maken binnen het abnormaal grote aanbod aan restaurants in Amsterdam. Je hebt een vriendin die nog steeds bij elk gerecht klaagt dat ze iets ‘niet lust’, de andere vriendin eet alleen nog maar iets zolang er ‘vegan’ bij staat en dan heb je er ook nog één die eigenlijk alleen maar naar een groot homp vlees verlangt. Daarbij laat ik alle allergieën die iedereen tegenwoordig heeft nog achterwege. Lastig, lastig, lastig. Je kunt het dus eigenlijk nooit goed doen. Er is altijd wel iemand die tijdens het diner met een teleurgestelde kop zijn of haar eten naar binnen werkt. Daar is een oplossing voor bedacht: Pimmr. Aan de hand van een vragenlijst die elk persoon van de groep moet invullen, selecteert Pimmr een restaurant die aan alle wensen van al die kieskeurige vrienden voldoet. Lijkt onmogelijk, maar we hebben het voor jullie geprobeerd.

Het proces voordat er een restaurant voor je is gekozen is me nogal wat. Het begint bij het invullen van de vragenlijst. Stel je bent met 10 man, zie jij dan maar eens voor elkaar te krijgen dat iedereen de tijd vrij maakt om twee kostbare minuten te besteden aan het invullen van die vragenlijst. Blijkbaar zijn twee minuten tegenwoordig moeilijk vrij te maken in de drukke levens van de Amsterdammers. Maar goed, je moet er wat voor over hebben! Ik was dit keer met een kleine groep, dus het een makkie. De vragenlijst bestaat uit persoonlijke voorkeuren zoals je favoriete keuken, de sfeer, hoe je de avond het liefst met de groep eindigt en welke drank daar wel of niet voor moet gaan zorgen. Ook kan je invullen welke restaurants je echt een no-go vindt om heen te gaan. We weten niet van elkaar wat we hebben ingevuld, wel weet ik dat iedereen van ons dol is op vis. Stiekem hoop ik dus dat we naar een visrestaurant gaan!

IMG_0562 IMG_0564Op de grote dag krijgen we aan het einde van de dag een sms waarin staat dat we om ons om 20.00 moeten melden op de Witte de Withstraat. We houden het spannend en kijken niet welke restaurants rondom dat adres zitten. We worden opgehaald door een taxi die ons naar het restaurant brengt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het spannender vind dan gedacht om een keer niet de controle te hebben over het restaurant en dus over het eten dat er door het mondje zal gaan die avond.

Op de Witte de Withstraat worden we zeer hartelijk verwelkomd bij Kevin Bacon. Een prachtige design bar met de gaafste ‘cocktail’ lampen die ik ooit heb gezien. We krijgen een Bloody Rum cocktail met een grote tak rozemarijn erin. Jumjumjum. Een beter begin is er niet. Naast cocktails heeft het restaurant een Thaise keuken. Op tafel staat er een envelop voor ons klaar waarin kort wordt samengevat waarom dit restaurant zo goed bij ons past. Een Thais restaurant is niet wat ik had verwacht. Achteraf blijkt dit wel een logische keuze omdat we allen aangegeven hadden dat we een voorliefde hebben voor de Aziatische keuken. We proeven flink wat gerechten en  het hoogtepunt is toch wel de Green Curry met kokos, bamboe en groenten. Je kunt zelf kiezen of je hier nog vlees of vis aan wilt toevoegen. De curry heeft een perfecte combinatie van pittigheid, kruiden en de romigheid van de kokos waardoor ik deze bijna als een soep zou kunnen opslurpen.

Naast al het lekkere eten hebben we verschillende cocktails geprobeerd. Er stond aardig wat op de kaart maar we laten ons steeds verrassen door de barman. En ze zijn fantastisch lekker! En oja, de barman zelf mag er ook wel wezen.  Tijdens het uitbuiken van al het lekkers krijgen we op het eind van de avond de keuze uit twee houten doosjes met daarin wijn. De zoveelste surprise van die avond! We hebben de keuze uit een doos die staat voor een ‘topavond’ of eentje die hoort bij een ‘rotavond’. Na een afscheidsknuffel van de barman hebben we een keuze gemaakt. We gaan naar huis met de inhoud van één van de twee dozen; het was absoluut een topavond…

shalineMeet Shaline. Deze oud-hotello eet vaker uit dan thuis. Gelukkig weet ze dit te combineren met heel veel sporten, anders zou ze nu een tientonner zijn. Met al die ervaring in de (Amsterdamse) restaurants voorziet ze OURGROUND van de lekkerste reviews en de updates waar jij als lezertje moet gaan kanen of zuipen. Oftewel: volgen en lezen dus alles wat Shaline je voorschotelt! 

 

Wat: Pimmr & Kevin Bacon
Waar: Witte de Withstraat 38
Waarom: Thai + cocktails + lekkere barman….dat zegt voldoende toch?
Website: http://kevinbacon.nl/ 

Tagged with: ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top