OURGROUND
No Comments

Polar Paparazzi, de ultieme festivalpica

Je trekt een gekke bek, in je hand een olijk stokje met een hoedje of een kek 60’s snorretje. Of je steekt je hoofd door een gat in een doek zodat je opeens de Dikke van de Dunne bent, óf een Hawaiiaanse vrouw met grote tetten. De Photobooth, een paar ‘minutes of fame’.. Super leuk! Maar dát kan ook anders dachten wij. Met de Polar Paparazzi loop ik – met Edo mijn partner in crime – rond op festivals, (bedrijfs)feesten en bruiloften, waar we mensen verkleden en  foto’s maken voorzien van een bedrijfslogo. Deze foto’s worden gelijk geprint, uitgedeeld en zijn achteraf ook digitaal beschikbaar.

Leuk! Denkt het gemiddelde festivalmeisje zonder fotovrees. Maar daar sta je dan met je camera op een bedrijfsfeest of borrel waar de sfeer nog wat stijfjes is. “Hi! Jullie zien eruit alsof jullie het héél leuk vinden om op de foto te gaan!” vraag ik grijnzend terwijl ik tracht een flink stuk ijs te breken bij een familie die zwijgend in een kringetje staat. Eén seconde werpen ze me een blik toe waarna ze elkaar weer emotieloos aankijken en stilzwijgend een slok van hun bier nemen. Hallo? Denk ik dan. Is er iemand thuis? En laatst sprak ik een groep jongens aan met:“Hi, lekker biertjes aan het drinken?” op een feest waar ze Polaroid als iets ‘ouderwets’ bestempelen. “Heeuj, ik betoal èèg nie veur ’n foto, moar je b’n wol ’n lekkor waif.” Proest. En jij bent zeker de leukste thuis, met je stekeltjes! Of dat stelletje dat laatst arm in arm langs me liep. Het was overduidelijk dat het mannelijke aanhangsel zijn vriendinnetje op subtiele wijze in een steeds grotere boog om mij heen dirigeerde terwijl zijn blik steeds enthousiaster richting de grond ging..

 Je heurt het al. Ons’ Hollanders heeft soms nog héél wat te leren met betrekking tot het woord spontaan. Toch zijn er ook plekken waar het er allemaal wat makkelijker aan toe gaat. Hier de leukste parels voor een paparazzi in Amsterdam:

  1. Aan=aan Je schrijft je in via social media en als je geluk hebt sturen de bijzonder enthousiaste organisatoren je een ketting toe als toegangsbewijs. Je neemt niet alleen je ketting mee naar het feest, zo veel mogelijk gekkigheid is welkom (denk aan verkleedkleren, schmink, bordjes met teksten etc). Houd ze in de gaten, deze wil je niet missen. Stevige house zijn ze niet vies van.
  2. Hemeltjelief festival Drie euro voor een halve liter witbier, papa’s, mama’s én kindjes die zich de hele dag vermaken met alle activiteiten op dit bijzondere festival op NDSM tijdens Hemelvaart. Super gezellig, leuke mensen en fijne organisatie. Van country tot jaren ’90, lekker swingen dus.
    POLAR PAPARAZZI OURGROUND 3 POLAR PAPARAZZI OURGROUND 4
  3. Het Dagverblijf Het klinkt misschien alsof je jezelf richting Smaland begeeft en dat is misschien ook wel een klein beetje  waar. De ballenbak is aanwezig op elke bijzondere locatie van dit intieme feest. De sfeer is gemoedelijk, de mensen vrolijk en er is yoga om je op te warmen. Vervolgens een potje dansen op stevige techno en als een kind zo blij ga je naar huis en wacht je met smart op de volgende editie..

   POLAR PAPARAZZI OURGROUND POLAR PAPARAZZI OURGROUND 1

Een paar tips om jouw koppie in het mooiste daglicht te zetten, zodat geluk wordt vastgelegd en in je achterzak of BH mee naar huis kan worden meegenomen:

  1. De camera bijt niet! Doe net alsof je met die paar beste vrienden en een paar glazen wijn teveel in je huiskamer staat te dansen. Dát zijn de momenten waarop jij shined! 
  2. Je bent geen fotomodel! Laat die duckface of gemaakte smeyes (spreek uit ‘smice’: smiling with your eyes) achterwege maar gebruik alle spieren in je lichaam. Juist die gekke pose zorgt voor spontaniteit en zal je achteraf in een scheur doen liggen.
  3. Preuts ben je bij je moeder! Niet als je met vrienden op de foto gaat. Raak ze aan, daag ze uit, sla die arm om elkaar heen. Alleen maar liefde is wat we willen zien!

Daar waar schwung te vinden is zijn wij te vinden met de Polar Paparazzi. Daar waar stoere mannen hun rupsje komen laten zien, mooie meisjes nóg mooier worden en stoere kiddo’s hun eerste festival trotseren. Daar waar mensen lol hebben en wij er een foto van mogen maken, daar worden wij blij van! 

POLAR PAPARAZZI OURGROUND 2

Marieke, ons MOPPIE van de week, is eventmanager bij verschillende horecazaken in Amsterdam en vult haar weekenden met het maken van foto’s. Samen met haar zakelijk Partner Edo de Haas wandelt ze rond als ‘Polar paparazzi’ waar ze je spot met haar camera als je nét iets te enthousiast kijkt met je lieve smoeltje..

Wat: goed op de foto staan doe je zo
Waar:  op diverse feesten en festijnen
Waarom: voor het vereeuwigen van smoeltjes en mooie momenten
Website: polarpaparazzi.nl

 

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top