OURGROUND
No Comments

Pot zoekt plant

Tegenwoordig hoor je niemand meer zeggen “Ik kan nog niet eens voor een plant zorgen”. Want wie een beetje op de hoogte is van de laatste interieurtrends heeft een kamerplant die verzorgd moet worden. De groen-in-huis-trend lijkt te zijn overgewaaid uit de horeca. Je hoeft maar een hippe winkel of koffietent binnen te lopen en ze staan er, soms zelfs hele bomen. Dus ook thuis kom je niet meer weg met een vetplantje in dito pot. Dit gevoel wordt bevestigd als ik bij willekeurige huizen naar binnen gluur. Bij mij in de straat staat een huis en daar hebben ze zo ongeveer een oerwoud gecreëerd, niet normaal!

Ook ik wil dat ons huis voldoet aan de laatste trends op interieurgebied dus ging ik op zoek naar mijn nieuwe eyecatcher. Het begon met een pot, wat natuurlijk niet zo maar een standaard pot kan zijn. Een vintage aardewerken pot was na uitvoerig zoekwerk het resultaat; een statement piece op zich. Lullig alleen dat de diameter van de opening nog bijna de boel verpeste. Die is namelijk heel klein. Maar op ieder potje past een dekseltje zullen we maar zeggen.

zuiderziel amsterdam     foto 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar de ultieme en minuscule plant kwam ik terecht bij Zuiderziel in de Roelof Hartstraat. Als je daar langs fietst valt de etalage altijd direct op. Die is echt prachtig. Bij binnenkomst doet de winkel donker maar exotisch aan. De planten en bloemen staan in prachtige vazen en potten die allemaal te koop zijn. Dit soort winkels zijn al lang niet meer alleen voor geiten wollen sokken types en desperate housewives. Naast groengoed hebben ze namelijk ook veel accessoires voor in hipsterhomes. En dan net het soort dingen die eigenzinnig zijn en je niet in de doorsnee ‘conceptstore’ vindt. Veelal uit verre windstreken. Met moeite heb ik focus weten te houden, ik kwam namelijk voor een plant. Ik ben naar huis gegaan met een vrouwtjesvaren. Dat leek mij een prima instapmodel, eens kijken hoe lang die het houdt!

Wat: groengoed voor in huis kopen
Waar: Zuiderziel
Waarom: wie een beetje trendgevoelig is kan niet achterblijven
Website: zuiderziel.nl

foto 3

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top