OURGROUND
1 Comment

Met deze tips word je een pubquiz held

De pubquiz, you either love it or hate it. Maar als je eenmaal een team bij elkaar hebt gehosseld, staat er veel op het spel.  Met een beetje mazzel win je namelijk de hoofdprijs; een verscheurde bon. Maar op één enkele doorgewinterde pubquizzer na, wordt menig newbie geconfronteerd met zijn of haar enorme gebrek aan algemene kennis. Want wie weet er nou weer naar welk dier de Canarische Eilanden zijn vernoemd? (de hond) Of uit hoeveel landen Groot-Brittanië bestaat? (drie, want North-Ireland hoort niet bij Groot-Brittannië) Of wat de grootste woestijn ter wereld is? (Antarctica) Hoeveel had jij er goed beantwoord, zonder te smokkelen? Eerlijk? Juist. Een pubquiz is slecht voor je ego want al na vraag 3 voel je je oer en oerdom.

Maar hoe zorg je dat je deze avond alsnog naar je hand draait? Wij geven een paar handige tips: je pubquiz gids voor ultimate victory!

 1. Bedenk een hilarische teamnaam
  Soms worden er punten geschonken aan het team met de grappigste naam – dus denk vooruit. De naam moet simpel zijn, maar wel whitty. Dus kom niet aan met afgezaagde dingen als ‘The Winners’. Denk thematisch, zoals bijvoorbeeld Quizzee Rascal, Les Quizarables, Quiztopher Collumbus, The Quizzerds of Oz, French Quizzing of Quizteam Aguilera.
 2. Spijker je algemene kennis bij
  Het klinkt obvious, maar lees de krant, kijk tv en speel Triviant. Memoriseer sportresultaten met behulp van ezelsbruggetjes, zorg dat je weet wie er Oscars hebben gewonnen en verdiep je in de Sabia Engizek saga.
 1. Smeed een A-team
  Mik op de maan. Alle topics moeten gecovered worden: zorg voor een geschiedeniskenner, een muziekmeester, een filmfreak – en rechtvaardig je eigen plaats als een goede ‘all-rounder’, valsspelende Wikipedia-wizz, of simpelweg de persoon die het snelst schrijft en tussen elk rondje door een portie bitterballen bestelt.
 1. Word bff’s met de échte quizmaster
  Een beetje ouderwets ass-kissen kan toch geen kwaad? Bestel desnoods een biertje voor ‘m, bij aanvang van de quiz. Bij het opmaken van de eindscores en het beslissen wie de boel wint, is de quizmaster het dominantste figuur. Een goede verstandhouding levert je misschien het voordeel van de twijfel op bij die bijna-goede antwoorden.
 1. Wees stiekem
  Quizmasters zijn doorgaans – en vooral als tip 4 niet werkt – genadeloos. Als je valsspeelt, doe het dan goed. Like James Bond would do. Laad je telefoon voordat je het huis verlaat. Zorg altijd dat je non-verdacht je drankje in je ene hand hebt, als je telkens met je telefoon in je andere hand naar het toilet loopt. Zorg voor een goede vriend, met zeeën van vrije tijd, op Snapchat speed-dial. En zet Siri op mute. Want één druk op de verkeerde knop and she will snitch your ass.
 1. Wees mierenneukerig
  Negeer het gezucht van je ongeduldige compagnons en dubbelcheck na elke ronde je antwoorden. Als elk punt telt, dan is ook de extra ‘L’ in ‘Samuel L. Jackson’ of in het woord ‘Millennium’ cruciaal. They will love you for it in the end. Weet je het antwoord écht niet? Teamleden met een foeilelijk handschrift: this is your time to shine. Probeer de essentie van het woord – en niet zozeer het woord zelf – te vangen. Als een soort abstracte kunst, in plaats van een handschrift. De quizmaster kan geen discussie met je aangaan, als hij of zij geen clue heeft wat je hebt opgeschreven.
  11749274_10153528315018824_744056584_n

Ruik je overwinning? Check onder andere Café Kostverloren, Waterkant, Thuys, Bar Baarsch en Sarphaat voor hun pubquiz agenda!

Wat: pubquiz tips
Waar: bij menig café in de buurt
Waarom: omdat we niet allemaal superslim zijn
Website: quizagenda.nl

Tagged with: , , , ,
About the author:
Has 37 Articles

1 COMMENT
 1. Kelly

  Thanks! ik heb volgende week een pubquiz en ga ze allemaal in praktijk brengen 😉

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top