OURGROUND
No Comments

Rauwe vis, rauwe vis!

Als klein meidje vond ik niets naarders dan op zaterdagmiddag aan de hand van m’n moeder de luft van de viskraam op de markt te moeten doorstaan. Wat een hel. Hoe kon iemand daarin wérken, het ruiken zonder te kokken, laat staan ETEN?!

’t Duurde dus even voor dat vis en ik vrienden werden. Nu: onafscheidelijk. Best wel feest was het dus ook toen ik afgelopen feestseizoen een paar weken in prachtig Guatemala was. Jawel, het land van de ceviche.

Que? Ja, dat is dus rauwe, verse vis met veel limoenzuur, pepertjes, ui en koriander. Simpel, cheap maar echt very nice. Iedere dag werd er wel een portie of twee besteld. Huilen natuurlijk, toen we weer terug waren, ceviche is namelijk nog niet echt een ingeburgerd ding. Vond ook Seger Abels. Deze culinaire ondernemer bedacht het volgende: een ceviche pop-up, maar dan op Amsterdamse wijze, Sjefietshe genaamd. Erg Mokums ja. We like!

Het Hoxton Hotel is de plek waar dit rauwe vissen-festijn deze week plaatsvindt, niet in het restaurant, maar in het knusse The Appartment achterin. Er wordt afgetrapt met een welkomstcocktail die ons euh…ja dus wel erg welkom laat voelen. We worden door de gezellig maar koude binnentuin naar onze ‘familietafel’ geloodst. Want nee, geen aparte tafeltjes deze avond. Vanavond zijn we één knusse groep met een gezamenlijke liefde voor fresh fish. En dat is ok!

Drie overheerlijke maar totaal verschillende gangen staan ons te wachten, geserveerd met bijpassende wijnen of bieren (of fris, maar hee…dacht het niet!) Denk aan haring & roggebrood, makreel & cassave en toch ook wel de originele mais tortilla en een toetje van advocaat en boerenjongens.

En jongens. Wat zal m’n moeder trots zijn. Al m’n borden? Leeg!

Wat: Sjefietshe Pop-up Ceviche restaurant
Waar: The Hoxton Hotel
Waarom: ceviche, nergens te vinden
Website: Check FB voor de laatste kaarten: Sjefietshe

 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top