OURGROUND
2 Comments

Waarom je dood gevonden wilt worden in De Reguliersdwars

“Dat is toch die gaystraat?”, hoor ik met twijfel in zijn stem. Ik kijk naar zijn bedenkelijke gezicht, terwijl hij waarschijnlijk denkt aan cowboys in glitterrokjes, mannen op hakken, homo’s in leren broeken en tepelklemmen. “Klopt,” zeg ik met een glimlach terwijl ik op mijn fiets spring en naar mijn werk rijd, het restaurant Lion Noir in de Reguliersdwarsstraat.

lion noirEenmaal aangekomen loop ik direct naar de tuin van deze tent, één van de mooiste tuinen van Amsterdam. #Adambestkeptsecret. Die hysterische gays, daar waar iedereen het over heeft, word je jammer genoeg niet mee dood gegooid. Ik vind het alleen maar gezellig als er een keer een flamboyante gay aan de bar zit, want dat betekent lachen gieren brullen. Lion Noir bestaat nu drie jaar en is inmiddels een gevestigde naam. Met idem dito goed publiek. In de winter een rood wijntje drinken bij de open haard is er eentje om van je Amsterdamse bucket-list af te vinken.

Tegenover Lion Noir zit Ludwig. Met een interieur, zo mooi! Ik zou er bijna aan willen likken. We hebben er ooit een Sinterklaasfeestje gehad met al het personeel. Toen kwam de grote baas, Casper (Reinders) binnenrijden op een Vespa omringt door Zwarte Pieten. In de Reguliers bestaan ze nog gewoon hoor, de Zwarte Pieten en de valse nichten. Heerlijk! Die avond knalde ik, terwijl ik straal bezopen terugfietste, tegen een winkelruit. Ook de fiets van mijn (hetero) partner in crime was totaal scheef gaan staan van de klap. Plotseling was zij heel betreurd terwijl zij een uur daarvoor nog enthousiast had staan zoenen met een collegaatje van mij. Vrouwelijke collega. Ja. Lief en onschuldig zoenen, niet haren trekkend wild tongen. De magie van de Reguliers doet toch iets met je.

quoteOm iets culinairs te melden over de Reguliersdwars; de Philly-steak van bar Huf is echt een aanrader. De steak is nog lekkerder dan de barmanager. En dat zegt wat. Pas op: hij kan wel verslavend zijn. Maar no worries, ook voor de semi-vega’s is er iets te eten. Mijn vriendinnetje schreeuwt dan ook ‘”Ik kom snel weer terug voor de krabburger!” terwijl ik haar meetrek naar de overkant van de straat. Terwijl we arm-in-arm, licht zwalkend op 12 cm hakken de overkant willen bereiken, zie ik een ex-gala-date met een blond hert aan zijn arm. Oh ja, dat was ik vergeten te vertellen. De corps-boys hebben de Reguliers inmiddels ook gevonden. Ik kan ze geen ongelijk geven.

Weekend erna weer terug naar de Reguliers om een hapje te eten: Rose’s Cantina. Ze ademt een exotische sfeer uit waardoor je je instantly in Cuba waant. Heerlijke Enchillada’s en andere Mexicaanse gerechten op het menu. Als je op een tafeltje moet wachten is de bar an sich al een feestje. Bij de meeste tenten staat een heuse DJ inclusief wachtrij buiten. Alle tijd dus om die ene cowboy in dat glitterrokje te bekijken.

 Zoals een ander vriendje van mij altijd zegt: “Nee heb je, een soa kan je krijgen.” En met die woorden kan je je avond afsluiten in Club Nyx of Club Exit. Want als je doodgaat, dan het liefst in de mooiste straat van Amsterdam.

tamaraTamara is de nieuwste aanwinst van OURGROUND. Deze bloedmooie Amsterdamse is altijd in voor een feestje en een drankje. Een? Eigenlijk meestal wel meerdere en dat zorgt voor hilarische taferelen! Ze deelt haar avonturen op OURGROUND de komende tijd! 

Wat: het spektakel dat de Reguliersdwarsstraat heet
Waar: plaats delict reikt van de Vijzel tot aan het Koningsplein
Waarom: als je deze straat niet te gek vind, kan je beter vertrekken naar Almere of een andere stad/dorp in de buurt van Adam
Website: wikipedia.com/glitterbombing

About the author:
Has 44 Articles

2 COMMENTS
  1. Leon

    Nou kom maar op met die wijntjes Stassen!
    Leuk stuk! X

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top