OURGROUND
No Comments

Rein (zijn) is fijn

 

Met veel plezier woon ik in de Rivierenbuurt maar altijd heb ik het gevoel dat ik mezelf moet verdedigen.  Het is hier echt niet zo saai als veel mensen denken. Het is zelfs best knus. Ik zwaai naar mijn Turkse groenteboer, roddel met mijn  buurman de schoenmaker en heb niet zo’n  hysterische drukke Coffee Company voor de deur, maar één waar tenminste altijd plek is. Maar oké oké, een beetje reuring is en blijft zeker welkom.  Daarom was ik erg blij toen ik op het hoekje van het Victorieplein opeens een fris en vrolijk nieuw zaakje zag zitten. Rein heet het en het is een healthy foodbar.

Bars in dit genre worden de laatste tijd steeds vaker geopend in Amsterdam en ik juich dit toe. Het blijft een bar, maar dan een gezonde en het is dé perfecte plek om mijn schuldgevoel af te kopen (schuldgevoel omdat ik niet gezond eet, te veel drink, te veel feest en te laat naar bed ga en laat staan alle andere dingen die ik te veel doe die helemaal niet goed voor je zijn).

Rein is de perfecte plek om te beginnen met het beteren van je leven. Het is mooi en licht en je hebt een heerlijk uitzicht op alle fietsers die gehaast het Victorieplein oversteken, op weg naar het Amstelstation of een andere plek in de stad. Binnen is het rustig en een schoolbord geeft het menu weer. Smoothies, salades, wat hapjes en koffies. Niet teveel, overzichtelijk en duidelijk. De filosofie is simpel; schoonheid zit van binnen en met eten kan je een heleboel teweegbrengen, dus laat die botox nog maar even staan. Een filosofie die mij (met de beginnende 30+ rimpels) aanstaat. Nu ook maar hopen dat dit te combineren valt met lekker eten.

De smoothie die ik bestel heet ‘Green Rehab’ en nadat het rustige zaakje een minuut wordt opgeschrikt door het geluid van de blender staat er een gifgroen sapje voor mijn neus vol komkommer, basilicum, appel, spinazie, gember en een shot collageen. Dat laatste is een goedje dat ervoor zorgt dat je huid elastisch blijft. Nu kan ik een heel verhaal gaan vertellen waar niemand een hol van snapt dus laten we dat niet doen. Waar het op neer komt: elastische huid betekent minder rimpels.  Kleine suggestie:  gooi er een shot wodka erin. (Alles smaakt namelijk een tikje lekkerder met mijn lievelingsdrank).

Vriendin B. heeft de Choco Shake (cacao, appel, dadels, banaan, spinazie en cacao nibs). Al na één teug van het glas kijken we elkaar happy aan; dit is een zaak waar we vaker gaan komen. Bijkomend voordeel is dat het niet belachelijk duur is.  Een van de eigenaresses komt nog een stukje zoets brengen wat zo lekker is dat wij het binnen no time op hebben en dat ik nu dus de naam ben vergeten. Iets met Raw Chocolate in ieder geval.

He fijn! Weer een nieuwe plek in de buurt waar ik blij van word.

Wat: Rein healthy foodbar
Waar: Rijnstraat 58 a (hoek Victorieplein)
Waarom: fijne en leuke salade en smoothiebar in de Rivierenbuurt
Website: reinfood.nl

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top