OURGROUND
No Comments

Relatie: het is niet al goud wat blinkt

‘Niemand wilt mij.’ Ze kijkt me bedroefd aan en schenkt snel de fles wijn leeg in haar glas en neemt een flinke slok. ‘Ik eindig alleen als kattenvrouwtje of misschien wel plantenvrouwtje want ik ben allergisch voor katten.’ Eventjes heb ik het met haar te doen, maar dan opeens niet meer. Nee, ze is niet zielig. Ze is vrij, los en heeft niet de lasten van een relatie. Want een relatie is helemaal niet al goud wat blinkt. Een relatie is snoeihard werken. Zeker wanneer de roze bril van verliefdheid langzaam verdwijnt en die god’s gift to mankind ook maar een simpele ziel blijft te zijn.

Van de week las ik in de Elle: ’Echte verliefdheid duurt in de regel één à twee jaar. Daarna komen de emoties in wat rustiger vaarwater terecht. Daarmee verdwijnt ook de blindheid stukje bij beetje. Dan blijkt de persoon die we eerst zo idealiseerden ineens ook gebreken te hebben.’, aldus Hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Tilburg Ad Vingerhoets. Nou gebreken heeft mijn vriend zeker en onze relatie al helemaal. Ik doe even een boekje voor iedereen open die denkt dat een relatie fantastisch is en single life ruk.

Hallo kilo’s
Hij mest je vet. Misschien helemaal niet zo bedoeld, maar een man verbrandt meer calorieën dan de gemiddelde vrouw. Houd hij daar rekening mee? Nee. Is het heel frustrerend als hij de hele dag lekker zit te eten en jij op een komkommer kauwt. JA! En meestal vreten die mannen ook nog eens veel ongezonder, is er opeens meer chips in huis en wordt patat halen toch een stuk vaker voorgesteld dan in je relatieloze bestaan. Ow en mocht jij dan toch die naald in de hooiberg van een man gevonden hebben die niet van friet, bier en grote biefstukken houdt, dan blijkt ook nog uit een Engels onderzoek dat je als getrouwd stel waarschijnlijk onvoldoende lichaamsbeweging krijgt. Dus dik word je sowieso.

 

Dag tijd
Je hebt zoveel minder tijd. Vind jij een weekend van twee dagen kort? Wacht maar tot je een vriend hebt. Dan begint pas echt het gezeik. Niet alleen omdat hij vindt dat je quality time met hem moet spenderen maar ook omdat je naar zijn vrienden, ouders en andere vage familie kennissen moet. Dit is 9 van de 10 keer niet leuk. Dit is ronduit tijdverspilling. Zeker wanneer je op Insta stories vrolijke verhalen voorbij ziet komen van jouw eigen vrienden die wél een leuk weekend hebben. Het verbaast me dan ook helemaal niks nakkes nada dat volgens een survey van Happify mannen die getrouwd zijn minder vrienden hebben. Dat geldt sowieso ook voor ons vrouwen.

 

Verboden fruit
Als je een relatie hebt dan verander je niet in een ijskoningin. Lekkere mannen zijn nog steeds warme broodjes bij de bakker waar jij het liefst je tanden in zet. Maar helaas pindakaas, dat mag dus niet. En ook dit is best wel frustrerend. Zeker als jij je als heilige ‘Maagd Maria’ hebt gedragen en hij de volgende dag niet om uit te staan is. Serieus, draag ik dit harnas in mijn onderbroek voor jou?

 

Seksloos
Je denkt ik zit in een relatie dus ik heb seks. Think again. Want ook al heb je een relatie dan staat dat niet gegarandeerd voor seks. Zeker niet voor goede seks. Jij bent moe, hij is moe, jij bent boos of jullie hebben simpelweg een ander dagelijks ritme waardoor jullie elkaar mislopen. Wat het ook is, een relatie is geen garantie voor seks. Wil je seks dan zou ik vooral lekker actief op Tinder gaan.

 

En dan komt hij terwijl ik dit driftig en vol frustratie aan het typen ben thuis, slaat een arm om mij heen en verdwijnen al mijn frustraties als sneeuw voor de zon. Het is toch wél fijn om iemand te hebben in je leven waarmee je het goede en het slechte kunt delen. Overigens heeft een onderzoek van The Guardian uitgewezen dat je langer leeft en uiteindelijk gezonder bent als je bij je vriend(in) blijft. Shit.. toch maar even wat harder werken om die relatie werkbaar te houden, want hij is best lief en jij bent eigenlijk ook best een draak en…tja I love him.  

Op zoek naar meer ideeën over de liefde? De vriendschapsbaby: een fenomeen waar we weinig verhalen over kennen maar waar een van onze Gasten stiekem (en terecht) over fantaseert. Lees het hier!

Tagged with:
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top