OURGROUND
No Comments

Restaurant C

Die Wibautstraat. Ons eigen stukje Berlijn. Met het Volkshotel, Trouw en pop-up restaurant Baut. Nog steeds denk ik met weemoed terug aan mijn nachten in Trouw. Ook aan Baut heb ik hele goede herinneringen overgehouden. Maar Baut is alweer een tijdje geleden vertrokken naar Zuid. Gelukkig hebben de eigenaren het er niet bij laten zitten; Restaurant C is zojuist geopend! En het allerbeste nieuws: C is niet zoals Baut een pop-up restaurant. Maar het blijft gewoon voor altijd. En als je er 1x bent geweest dan weet je; je gaat terug komen.

FullSizeRender_2 FullSizeRender_1 FullSizeRender_4

Het restaurant is verbouwd maar heeft nog steeds de industriële sfeer van Baut. De grote verandering is dat de open keuken nu in het midden van de zaak is. Daaromheen een bar waar je aan kunt zitten en je kunt tijdens je diner met de keukenbrigade kletsen. Ideaal als je met saai gezelschap bent. Aan de andere kant: waarom ga je met saai gezelschap uit eten?

We beginnen met een aperitief. Restaurant C heeft een uitgebreide cocktailkaart en alleen al daarvoor ga ik terug komen. Voor mij wordt het een ‘Handpicked Blossom’ met onder andere gin, vlierbloesemlikeur en rozen-komkommersiroop. Dit is  serieus één van de lekkerste cocktails die ik in mijn leven heb gedronken (en dat zijn er behoorlijk veel geweest kan ik je verzekeren).  De smaakt klopt gewoon helemaal. Niet te zoet, niet te vol, maar gewoon echt perfect. Als dit een voorteken is voor het eten dan zitten we goed.

FullSizeRender_1 IMG_1377 FullSizeRender_3

De ‘C’ van Restaurant C staat voor Celsius. Het gaat allemaal om de graden en temperaturen waarop ze het eten bereiden. De menukaart is opgedeeld in de temperaturen waarop de gerechtjes bereid worden. En het zijn allemaal kleine porties. Iets waar ik voorstander van ben, want zo kan je veel uitproberen en proeven. Je kan ook voor een chef’s menu gaan van 3, 4 of 5 gangen en omdat wij niet kunnen kiezen laten we ons graag verrassen.

Ik krijg een steak tartaar voorgeschoteld. Iets wat ik zelf niet snel zou bestellen (jak, rauw vlees) maar deze is perfect samen met de ingrediënten van piccalilly. Daarna krijgen we zalm die op een speciale manier gegaard is. Het is een Aziatisch gerecht met zelfgemaakte zeewierchips. Deze mogen ze wat mij betreft in zakken verkopen, té lekker! Ook kloppen de smaken goed met elkaar, echt wauw. Het volgende gerecht is de kalfslende. Ben ik niet zo’n fan van. Heeft niets met de bereiding te maken, ik houd gewoon niet zo van dat soort vlees met jus. Het dessert is iets met banaan en caramel en ook weer zo freaky lekker dat we tegen die tijd echt zitten te stuiteren van blijdschap. Ook de wijnen zijn heerlijk net zoals de cocktail waarmee we het dessert aftoppen: een espresso martini.

Eigenlijk kan ik er heel kort over zijn: Restaurant C is een absolute aanrader en misschien wel het beste restaurant in zijn klasse waar ik het afgelopen jaar ben geweest. Gaan dus!

Wat: Restaurant CFullSizeRender Waar: Wibautstraat
Waarom: Top restaurant voor als je feestelijk wil eten
Website: Restaurant C

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top