OURGROUND
No Comments

Restaurant Neighbours

Neighbours - BAR

Restaurant Neighbours zit in een mooi en rustig straatje van de Pijp. Dit is een straatje waar de buurt het voor het zeggen heeft en niet de toeristen, studenten en dagjesmensen. Daarom is de naam erg toepasselijk. Als je een keer geen zin hebt in één van die vele hippe hotspots in de Pijp, maar je hebt gewoon zin in een knus zaakje, dan ben je bij Neighbours aan het goede adres.

Het restaurant is sinds september open en is zoals zoveel zaken in deze buurt een pijpenla. Er staan veel tafeltjes in de ruimte en hoewel het deze dinsdagavond niet heel druk is, hebben we haast moeite met een plekkie te zoeken waar we ongegeneerd kunnen kletsen over mannen, seks en geheime werkdingen.

Er wordt gekookt uit de wereldkeuken, wereldwijde inspiratie waarbij gebruik wordt gemaakt van oer-Hollandse producten. Neighbours heeft een wat-de-pot-schaft-menu, dus een wekelijks wisselend menu van drie of vier gangen en een à-la-carte menu.

Aan het eten is aandacht besteedt. De presentatie is goed verzorgd evenals de originele bereiding van het eten. Zo ligt de vitello Tonato niet in dunne plakjes op het bord, maar heeft het drie verschillende vormen aangenomen. Toch smaakt het eten is niet uitzonderlijk bijzonder, maar misschien komt het omdat wij het idee hebben dat het zout is vergeten. De steak tartaar is beter op smaak. De verschillende smaken die aan een steak tartaar worden toegevoegd zijn natuurlijk ook wat sterker, dus een heerlijk hapje. De vis als hoofdgerecht is goed, maar de afwerking is wat slordig; op een bord zeekraal met wat couscous. De vegetarische lasagna is lekker, maar bijzonder is het niet.  Over de desserts zijn we minder kritisch. Lemon curd cheesecake en een chocoladetaartje met caramel zeezoutijs van het Yscuypje is een perfecte combinatie om als laatste smaak van het maal in je mond te hebben.

IMG_1245 IMG_1243

De wijnen werden heel zorgvuldig aan ons uitgelegd, aanbevolen en gepresenteerd. Alles wat de eigenaar zei bleek waar. Het waren heerlijke wijnen en ze brachten het eten beter tot zijn recht.

De enthousiaste eigenaar is trots op zijn zaak en wil met alle liefde en plezier je in de watten leggen. Gedurende de avond bedenken we ons dat dat eigenlijk Neighbours is; je bent bij een vriend aan het eten die zijn uiterste best voor je doet. Ook door het interieur (hoewel het niet is wat wij thuis hebben) heb je het gevoel dat je bij iemand thuis in de huiskamer aan het eten bent.  De ruimte is opgedeeld in verschillende delen, dat is slim gedaan. Daardoor heb je niet het gevoel dat je in een smalle lange kamer zit, maar is het heel sfeervol.

Wie: Neighbours
Waarom: als je wilt doen alsof je bij je goedverzorgende buurman gaat eten
Waar: Frans Halsstraat 26 H, Amsterdam 
Website: http://www.neighbours-amsterdam.nl/

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top