OURGROUND
No Comments

Restaurant The Pool (Studenthotel)

Schermafbeelding 2016-04-06 om 15.23.35

Het afgelopen half jaar heb ik verdrietig aanschouwd hoe het pand waar Club Trouw was werd omgetoverd tot het Student Hotel. De Trouw had de Trouw moeten blijven. Een heerlijke club waar ik meerdere historische nachten heb meegemaakt, waar ik heb gedanst, gelachen, gezoend en soms iets te hard ging door de drank, de drugs en de mannen. Daarvoor in de plaats is er nu het Student Hotel en het bijbehorende restaurant ‘The Pool’.

Zodra ik mijn voet over de drempel zet van The Pool herken ik bijna niets meer van mijn lievelingsclub aller tijden. Het is leuk verbouwd, eigenlijk zijn alleen de raampartijen aan de buitenkant hetzelfde gebleven. Achterin is de open keuken (met een hele lekkere kok waar ik regelmatig even naar zit te staren) en is toegang tot het hotel. Het ziet er leuk uit, dat stemt me steeds positiever. Misschien kan The Pool toch een nieuwe favoriete plek voor me worden?Schermafbeelding 2016-04-06 om 15.24.47

Postieve punten:

  • De jassen worden opgehangen aan vandie hangertjes die je ook hebt in de kleedruimtes van het zwembad. Er staan twee grote badmeesterstoelen en er hangen twee mooie foto’s van zwembaden. Grappig en leuk gedaan. De inrichting is top. 
  • Weer een nieuwe plek op die Wibautstraat waar je kan borrelen en eten. Maar dat eten skip ik liever. Waarom? Check de negatieve punten.
IMG_3720 IMG_3723

Negatieve punten:

  • Het eten lijkt ook op het eten uit een zwembad. Het eten is namelijk niet lekker. En daarom heeft het dus iets weg van toen je als ukkie frietjes ging bestellen in het zwembad: van die slappe, te vette niet doorbakken frietjes. Bij The Pool staan geen frietjes op de kaart, maar alles wat we eten had beter gekund.
  • De baba ganoush is een smakeloze grauwe massa. De crunchy shrimp tortilla is verre van crunchy maar eerder zompig en vet. De smaak van de inktvis bij de bruchetta de pulpa valt weg doordat de inktvis verbrand is. Als ik dan toch een hapje neem zit ik een half uur te kauwen, zo taai.  Zelfs het kaasplankje (wat kan je daar nou aan verneuken?) is niet heel bijzonder en zou zomaar kaas kunnen zijn van de appie.

Nee ga voor het eten hier niet heen. Maar toch kom ik terug, want het is een leuke plek om te borrelen en die keukenbrigade gaat beter worden. Tenminste, dat hoop ik.

Wat: The Pool
Waar: Wibautstraat 131-A
Waarom: Niet voor het eten, wel voor de borrel
Website: The Pool

 

IMG_3721 IMG_3722

 

 

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top