OURGROUND
No Comments

Reuring in de Pijp

Reuring amsterdamLaatst rolde ik na een topavond bij Paskamer de deur uit (zo gaat dat meestal met mij op vrijdagavond). Ik had de smaak te pakken en zo besloot ik direct bij de overburen ‘Reuring’ een reservering te maken. Ik heb veel goede verhalen gehoord en Reuring komt uit dezelfde stal als Paskamer. Zo gezegd, zo gedaan.

Ooit was het kruispunt Lutmastraat en Henrick de Keijserplein een verlaten uithoek. Wat had je daar in godsnaam te zoeken als ondernemer? Maar toen het pandje leeg stond pakte buurtbewoner Wouter zijn kans, tijd voor een beetje ‘Reuring’ in de buurt dacht hij. En zo startte hij dit restaurant. Dit was alweer in 2006 en nog steeds zit het iedere avond bomvol. Dan moeten ze iets goeds doen dacht ik zo. We strijken neer op het terras want het is een heerlijke zomeravond. Buurtkinderen spelen nog op straat en het geeft mij een blij gevoel. Het is voor mij ook wel een keer fijn om hier te zitten en niet op het terras van een hippe tent, omdat ik dan constant wordt afgeleid. Ik houd nogal van mensen kijken namelijk.

De Pijp Reuring  Restaurant Reuring AmsterdamRestaurant Reuring de Pijp

 

 

 

 


De kaart is Frans georiënteerd en je kiest uit een 3, 4 of 5 gangen menu. Als we net zitten krijgen we een spiesje gemarineerd vlees en een balletje kokosrijst van het huis. De combinatie is heerlijk en het is een perfecte hap om je ergste trek op de vrijdagavond te stillen. Als voorgerecht krijgen we een plukje groene sla met een mooie schapenkaas uit Ransdrop. Klinkt niet heel bijzonder, maar dat is het wel. De verschillende soorten radijs, tuinbonen, olijfkomkommer en dressing van zilveruitjes vormen een mooie combinatie. Het is een licht gerecht dat goed past bij de zomerse avond. Vervolgens krijgen we een aan de graat gebakken schol met ‘daube de boeuf’ (een sjiek woord voor runderstoof) geserveerd. De combinatie vlees/vis is verrassend lekker en niet iets dat ik vaak tegenkom. De bediening neemt uitgebreid de tijd om te vertellen wat de oorsprong en het idee achter ieder gerecht is. Dat kan ik waarderen. Bij het dessert gaan we eerst voor kaas en daarna voor zoet. Ik ben een kaas addict en op de selectie is niks aan te merken. Prima porties die we uitstekend kunnen delen. De dame blanche is totaal niet wat ik ervan had verwacht. Die is namelijk dikwijls samengesteld uit drie bolletjes vanille ijs zwemmend in een sloot chocoladesaus. Er wordt ons uitgelegd dat de authentieke dame blanche, bedacht door Escoffier (de beroemdste Franse chef ooit), bestaat uit amandelmelkijs, gepocheerde perzik, citroen sorbet en witte aalbessen. De combinatie hiervan is een schot in de roos. Omdat het vrijdagavond is vloeit de alcohol rijkelijk. En met de kennis dat de overburen heerlijke cocktails maken kunnen we de verleiding niet weerstaan om de bediening naar de andere kant van de straat te sturen voor een espresso martini. Hiermee sluiten we af, want ik sta weer eens te tollen op mijn benen.

reuring de pijp amsterdam  reuring amsterdam de pijp

 

 

 

 

 


De prijs zit iets aan de hoge kant maar verder is Reuring een perfecte uitspanning voor dinertjes in de categorie ‘uit eten met je (schoon)ouders’. De kwaliteit is goed, de sfeer gemoedelijk en ontspannen. Met de heerlijke wijntjes en cocktails van de overburen kan ik stellen dat dit een gevaarlijk kruispunt voor mij aan het worden is.

Wat: Reuring
Waar: Lutmastraat 99
Waarom: een gemoedelijk huiskamerrestaurant waar kwaliteit voorop staat
Website: cafereuring.nl

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top