OURGROUND
No Comments

Ricardo’s Nevel

Soms worden restaurants geopend waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt. Vooral als een bekende chef-kok voor je gaat kokkerellen en dat ook nog op een hele mooie locatie. We (Hanneke en ik) waren dan ook in onze nopjes toen we gingen eten bij Nevel; het nieuwe restaurant met Ricardo van Ede in de keuken.

Nevel Amsterdam Nevel Amsterdam Nevel Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 


Op zijn 21ste haalde hij een ster binnen om vervolgens te koken in binnen- en buitenland. Sinds een aantal jaar is hij weer in Amsterdam actief. En toen het mooie restaurant ‘Nevy’ aan het IJ werd omgedoopt tot Nevel werd Ricardo erbij gehaald om daar zijn kunsten te gaan vertonen.

De plek is fantastisch want je zit pal aan het IJ. Boten varen loom voorbij en aan de overkant doemen de kantoorgebouwen van Shell op. Noord blijft fascinerend, ook vanaf de westelijke IJ oever. Het is één van de vele gezichten van Amsterdam. Van binnen ziet Nevel er ook prachtig uit. Het is een grote lichte zaak met wit interieur en veel warme accenten (o jak, nu klink ik als een interieurstyliste). Maar wat ik ermee bedoel; gezellige verlichting en mooi groen behang.

We beginnen met cava dus dat begint goed. Daarbij brood in een hip papieren zakje met boter en reusel, je weet wel dat goedje waar je met Kerst het wild in bakt. Het is eigenlijk varkensvet en juist: moddervet. Het voegt niet veel toe aan het brood, behalve de gedachte dat we morgenochtend echt moeten gaan hardlopen. Daarna komt een plankje met vleeswaren, iets wat je wel vaker ziet en altijd de Franse naam op de kaart heeft: charcutterie. Maar deze heeft een Amsterdamse twist. Copa di Amsterdam, Amsterdamse leverworst en huisgemaakte bloedworst. Verrassend genoeg vinden we de Amsterdamse leverworst het lekkerst. De huisgemaakte piccalilly maakt het helemaal af.

Nevel Amsterdam Han Nevel Amsterdam


Na de drie gangen die volgen zijn we nog niet echt geraakt door de gerechten. Misschien omdat we een aantal gerechten geserveerd krijgen buiten de menukaart om. Of zal de keuken wat nieuwe gerechten op ons willen uitproberen? De kwaliteit is goed en de combinaties kloppend. Wel missen we bij ieder gerecht een uitgesproken smaak. De zeebrasem is lekker maar aan de flauwe kant. En bij de lamsnek zoeken we tevergeefs naar de typische lamssmaak. Hebben we wel goed verstaan wat er op ons bord ligt? Ook de desserts vallen tegen: De rijstpudding met bourbon butterscotch & noten klikt als een heerlijkheid. Maar als we een hap nemen zoeken we naar de rijstkorrels die zwemmen in een kom gevuld met slagroom. Het citroenmerengue taartje is prima op smaak maar de textuur klopt niet helemaal. De taartbodem is te droog en de vulling doet ons meer denken aan lemon curd.

De wijnen zijn zeker goed maar omdat het eten tegen valt komen die misschien ook niet helemaal tot zijn recht. De bediening is uiterst vriendelijk en de vrolijke jongen die ons serveert heeft zulke pretoogjes dat je het voor lief neemt dat hij niet exact weet wat hij uitserveert. Hopelijk gaat hij het wel leren want een tikje slordig is het wel.

Toch denken we dat we terug kunnen komen. Niet voor het eten, wel voor een borrel op het terras in de zomer. Om indruk te maken op buitenlandse vrienden. Want de locatie is prachtig.

Han en SoofWat: proeven bij Nevel.
Waar: Westerdoksdijk 40
Waarom: prachtig uitzicht in een kosmopolitische lokatie.
Website: nevelamsterdam.nl

Tagged with: , , , , ,
About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top