OURGROUND
No Comments

The rise (and fall) of a Rockstar

Enige tijd geleden heb je al kunnen lezen dat wij (Valentine en Milou) ons vrijwillig blootstelden aan de martelingen van Rockstar Bootcamp:  zes weken geen troep eten, drie keer in de week snoeihard trainen en de meest grove verandering: 6 weken lang niet zuipen, geen druppel! Man, man, man, wat hebben we gezweet, (bijna) gehuild en gefoeterd. Er waren momenten dat we die 16 KG wegende kettlebell kapot wilde rammen op het hoofd van één van onze trainers. Maar zoals bij elke weg naar succes, volgden er na deze terror ook zeker momenten van ziekelijke euforie. Van engelengezang, sterrenstof en al dat soort moois. Daarom kunnen we, in tegenstelling tot bij onze eerste blog over dit avontuur, weer vrolijk lachen. Dit orgastische effect heeft ons doen besloten door te gaan naar Rockstar Lifestyle. Next level shit waarin we trainen voor een doel: de Rockstar Games!

Rockstar life OURGROUND

Voordat we hierover gaan ouwehoeren maken we eerst de balans op. Wat was cool, wat was kut en uiteindelijk: hoe gaan we verder?

Ups

  • We zijn sterker en strakker. Durven zonder blikken of blozen in de sportschool aan de gewichten te hangen en drukken de gemiddelde man er uit. Lekker! Daarnaast heeft Milou inmiddels een kont, hoezee! En haalt de reet van Valentine de potloodtest met vlag en wimpel. Ook is Valentine haar vetpercentage met 4,3% gedaald en die van Milou met 3% gedaald. We zijn meer ‘getoned’ dan ooit tevoren en het hypermobiele betty-spaghetti lichaam van Milou is inmiddels beter onder controle. Zo heeft ze sinds de start van Rockstar geen heup of arm meer uit de kom gehad. Ook fijn! Doelstellingen dus dik behaald!
  • Het Rockstar avontuur zijn we aangegaan met nog zeven andere chicks. Chicks waarmee we na elke training een gezonde hap naar binnen schoven en alle (kom)kommer en kwel mee konden bespreken. Soort van bonding experience á la de gemiddelde studentikoze ontgroening. Deze nieuwe bff’s maken het Rockstar en normale leven in ieder geval een stuk verdraagzamer!
  • Vooral voor Milou was het niet-drinken een hele openbaring. Deze ex-alcoholist heeft een geheel nieuwe wereld ontdekt. Toch wel bizar dat als je 4-5 dagen in de week drinkt, je eigenlijk non-stop verdoofd bent: of je bent lam of je bent herstellende. Bijzonder om in nuchtere toestand zowel je positieve als de negatieve emoties van het leven mee te krijgen en daardoor dichter bij jezelf te komen. Ook de hoeveelheid tijd die we opeens hebben bij het gebrek aan katers zijn okay! Tijd die we normaal boven de plee of onder een dekentje op de bank spenderen, gebruiken we nu voor nuttige zaken. Hello organized life!

Downs

  • We verkeerden ons zes weken lang in een staat van sociale-suicide. Als zelfs je beste vrienden je voor gek verklaren en je merkt dat je niet wordt uitgenodigd voor drank dates, krab je je zelf wel even achter je oor. Is dit echt wat ik wil? Stevig in je schoenen staan is daarom een must. De druk is Valentine zo nu en dan te groot geworden wat resulteerde in alcoholische uitspattingen en stevige spijt. Eigenlijk bizar dat onze eigen omgeving ons niet voor de volle bak direct ondersteunde. Gelukkig merken we nu dat onze vrienden steeds vaker vragen stellen over onze new way of life en zelf ook minder willen drinken en snacken. Oja hoor, twee nieuwe rolmodellen zijn geboren!
  • De eerste week lig je finaal voor pampus op de bank en ben je niet te genieten op kantoor. Je bent aan het afkicken van de suiker en de trainingen zuigen alle energie uit je lichaam weg. Ga dus vooral niet je hele agenda vol plannen want dan moet je iedereen afzeggen. Na de eerste week voel je je echter een stuk energieker en krijg je met je gefocuste brein, zeeën van tijd en energie mega veel gedaan!
  • Je vrienden, ouders en collega’s vragen zich of de SM-onderdaan in je naar boven is gekomen. Je zit namelijk onder de blauwe plekken. Vooral je armen moeten het ontzien door de kettlebel die tegen je pols en arm aanzwiept. Achjah, blauwe plekken verdwijnen en het staat ook wel stoer. Street credibility!

En nu…

rsz_foto_1_8Na zes weken pas op de plaats, hebben we ons even af moeten reageren op Lowlands. We hadden een re-feed weekend en hebben alles gegeten, gedronken en gebruikt wat omhanden was. Misschien niet het beste dieet, maar we moesten even uitrazen. Wel hebben we de nodige kilometers gemaakt, die hopelijk onze falafel uitbarstingen hebben kunnen uitbalanceren. Deze week zijn we weer back in the game want wij zijn verslaafd geraakt aan deze nieuwe manier van leven, alle energie die we hebben en de rust in onze koppies. De levensstijl bevalt ons zo goed dat we door stoten met onze kettlebell naar the next level: de reis naar de Rockstar Games in oktober. Dan zullen alle Rockstars tegen elkaar strijden en middels 3 verschillende workouts getest op de grondmotorische bewegingseigenschappen; snelheid, uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en coördinatie. Dus we gaan de komende weken weer snoeihard trainen!  Natuuuurlijk doen wij hier verslag van en is het ook eindelijke tijd om onze rockhard results te showen. Nog heel even geduld, the pictures are comming!

 

Wat: Rockstar Bootcamp
Waar: hun eigen gym of Rembrandtpark
Waarom: pens en navelshirtjes gaan niet goed samen 
Website: facebook.com/rockstarsbootcamp

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top