OURGROUND
No Comments

Rivièra fucking Maison

Net zoals dat mijn lichaam reageert op eten en drank (word al vrolijk als ik de grapedistrict zie) zo reageert mijn lichaam ook op een bepaalde woonwinkel. Rivièra Maison.  Sterker nog, nu ik erover schrijf word ik al grumpy (of is dat de kater?). Anyway. Hier Dotjes lang verwachte top 5 waarom Rivièra Maison zwaar kut is.

NAAM
1). De naam alleen al. Tik het in bij google translate en er staat ‘Rivièra Thuis’. Wat heeft dat te betekenen? Ik zie op de website dat Rivièra komt van de Italiaanse bloemenriviera. Dan snap ik nog niet wat die spuuglelijke meubels te maken hebben met stijlvol Italië. Sterker nog, als die Italianen wisten dat er zo’n afzichtelijke winkel vernoemd is naar een zeer mooie streek dan zou daar acuut een diplomatieke rel uit voortvloeien.

KLEUREN
2). Schijtkleuren. Leg me het uit. Waarom wil je je huis vol met de kleur van diaree van een baby die net z’n eerste fruithapje heeft gehad? Die weeïge beige kleur. Why? Why? Why?

WOORDEN
3). Rivièra Maison houdt wel rekening met de niet zo slimme wezentjes onder ons. Want op alles ja echt werkelijk alles staat wat het is. Als ze ooit in sexartikelen gaan grossieren dan staat er zelfs nog ‘ VIBRATIONS’ op de beige staaf. En trouwens; ze moeten niet in sexartikelen gaan doen want alles echt alles is vreselijk sexloos. Zo’n vibrator zou ervoor zorgen dat je in plaats van nat gortdroog wordt.

TAAL
4).  En dan schrijven ze werkelijk waar overal op wat het is. Waarom dan in het Frans en Engels? Wat is er mis met ‘koekjes’? Waarom moet dat ‘cookies’ zijn? En waarom ‘Vin’ op de wijnglazen zetten? Smaakt het dan lekkerder?

DE VERKOOPSTER
5). Dotje ging research doen. Dus ging ze naar de hel itself toe; oftewel de winkel. Ik liep daar rond en ging stiekem foto’s maken. En toen hoorde ik een walgelijke tekst. Een man (ja mannen komen daar ook! Van die suffe types zonder ruggengraat die helemaal murw zijn geworden van de zeikende vrouw die ze hebben. Want laten we eerlijk zijn ladies, 85% van de vrouwen zijn gewoon ontiegelijke zeikwijven waardoor mannen suffe lozers worden) was op zoek naar een stolp. Want stolpen verkopen ze daar maar al te graag. Is gezellig in het huis ofzo. En toen kirde de geblondeerde verkoopster met ton sur ton beige kleding: ‘ O die stolp? Stond eigenlijk hier maar is afgelopen weekend naar beneden verhuisd. Wat er in een weekend veel kan gebeuren he?’ . 

He gleuf. Weet je wat pas echt veel in een weekend is? Op vrijdag je naar de tering zuipen op een feestje, daardoor zaterdag megabrak en megageil zijn. Dus zaterdagavond naar de klote met je man. Met drugs. En wilde sex. Dat hij je hard neemt op z’n hondjes in een straatje achteraf. Omdat je zo opgewonden bent dat je niet meer kan wachten tot je thuis bent. En zondag ga je een rondje hardlopen met een vriendin en vervolgens je weekend uitzuipen met je homovrienden. Dat kan er ook in een weekend gebeuren. 

Daarom. Ik kots op Rivièra Maison.

Kus,
Dotje
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top