OURGROUND
No Comments

Rockstar Games – Gymnastic Galore

Milou Rockstar OURGROUND valentine rockstar OURGROUND

Ondertussen zijn we wel gewend geraakt aan de penetrante zweetluft die uit onze wasmanden komt, de blauwe plekken op onze gespierde lijven, en om de haverklap havermout in onze mond zoals het echte havermoutkutjes betaamt. We zijn potverdorie gebrainswashed! De heren van Rockstar Bootcamp houden ons al twee keer zes weken in hun greep. En dat is meer dan de meeste mannen ooit hebben gedaan. Het grote verschil met andere mannen is dat de Rockstar heren ons het lichaam van superwoman beloven. Ze zijn er voor ons door dik en dun, door zweet en scheet. Want zij wisten iets wat wij niet wisten. Namelijk dat ons lichaam opgewassen moest zijn tegen alle ontberingen die de Rockstar Games voor ons in petto had. Een wedstrijd waar alle Rockstars tegen elkaar strijden. Een soort Clash of the Titans. En man, man, man, wat was het heftig, intens, maar oh zo kicken. Nieuwsgierig? Snappen we! Daarom hierbij een verslag van de grote dag.

Zoals het een echte Rockstar betaamt, is Valentine de twee weken voor de grote dag gaan raven in Ibiza. Gebronsd maar niet zo gezond verscheen ze de bewuste zaterdagochtend bij The Games. Milou heeft zich op Bali wat beter voorbereid. Al surfend en yoga-end werden haar spieren optimaal geprepped voor de enige echte Rockstar Games. Een tikkeltje zenuwachtig begeven we ons naar de locatie, die een soort van fitness-heaven blijkt te zijn. Een urban gym, compleet met tractor banden, een miljoen kettlebells en springtouwen staat op ons te wachten. De intropresentatie boezemt ons nog wat angst in alvorens we mogen beginnen. Gewapend met een survivalpakket van Your Health Store en onze persoonlijke coach kunnen we beginnen. Verdeeld in vier groepen leggen we twee monstercircuits af. Dik drie kilometer rennen, 100 keer touwtje springen, 100 burpees, 50 keer clean and press, 50 ringrows en 100 goblet squats, banden van de ene kant naar de andere kant omkantelen, en nog veel meer… En dat allemaal onder tijdsdruk en enorme peer pressure. Competitie en ‘winners mentality’ zijn namelijk geen vieze woorden voor een echte Rockstar. Het doel is om uiteindelijk het circuit zo vaak mogelijk binnen 2o minuten af te leggen. Een enorme mindfuck, zo blijkt, omdat je de andere leden van jouw groep net zo hard ziet sterven maar ook net zo hard ziet knallen. Als je ook maar ietsje ingehaald wordt, geef je nog meer gas. Dodelijk! Letterlijk. Zo krijgen zowel Milou als Valentine een time-out omdat we aan het hyperventileren zijn. Auch. Tranen vloeien over de wangen en beurse schouders worden ingetaped. Er is geen stoppen voor de Rockstars want we moeten winnen!

Na de rondes is het tijd voor wat ontspanning (ja, je leest het goed). Een masseuse staat klaar om onze spieren los te kneden en fysiotherapeut Martijn bekijkt en fikst al onze kwaaltjes. Daar zitten we dan. Totaal verlept, uitgeput en doodmoe moeten we wachten of we de finale hebben gehaald. Willen we eigenlijk wel naar de finale? De finale betekent nog een marteling van een workout. De spanning is om te snijden en met bij elkaar geknepen billetjes horen we de namen van de finalisten. De namen worden een voor een opgenoemd. En nee….we zitten er niet bij. Langzaam horen we de Henny Huisman tune starten: “Hier stond je dan vanavond, het was wel spannend maar toch ook fijn. Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de winnaar zijn”. En kutzooi dat zijn wij dus niet.

Gelukkig is er na de games een onderdeel waar wij wel kunnen shinen: de afterparty. Flessen wodka stromen rijkelijk en er wordt getwerkt tot in de laatste uurtjes. Wellicht dat dit toch meer de natuurlijke habitat van de OURGROUND-er is. Milou drinkt haar verdriet weg (en baalt nog steeds) en Valentine is al lang blij dat ze weer een doorschijnend panter shitje aan kan trekken en haar zweethemd uit mag doen. Hoe we verder zullen gaan? Dat zal de komende tijd moeten uitwijzen. Valentine ziet haar muffin top langzaam verdwijnen en Milou is zeer content met haar nieuwe bil. Toch blijft het een echte uitdaging om het alcoholvrije leven te behouden. Veelvuldig grijpen we toch naar de fles en dat doet ons vetpercentage niet veel goeds. Of we de magische pil hebben gevonden die ons vetpercentage structureel laag houdt? Helaas! Die bestaat ook niet, dat is zo langzamerhand wel duidelijk. Wel hebben we ontzettend veel nieuwe kennis opgedaan waardoor we verwachten de gulden middenweg die „the best of both worlds” bewandelt snel te vinden. En voor nu  geven niet op, naast Henny keken we ook altijd naar de pedo Peter Jan Rens: “Geef nooit op, oh geef nooit op!”

OURGROUND Rockstar Alcoholfoto 3 (1)Rockstar Peukie OURGROUNDWat: Rockstar Bootcamp
Waar: hun eigen gym of Rembrandtpark
Waarom: pens en navelshirtjes gaan niet goed samen
Website: facebook.com/rockstarsbootcamp

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top