OURGROUND
No Comments

Roomservice @ Olof’s

FullSizeRender

Om meteen met de deur in huis te vallen: het allergrootste nadeel van ‘roomservice at Olof’s’ het is een pop up restaurant. Dus ga nu direct als een gek nog reserveren (hier) zolang het nog kan, want the days are numbered voor dit tijdelijke pareltje. Gereserveerd? Mooi. Dan kan je nu lezen waarom je dat moest doen.

Roomservice at Olof’s zit in de oudste kapel van de stad, vooraan op de zeedijk. Het wordt gerund door Christopher Naylor: de chef die een michelinster binnen haalde voor restaurant Vermeer. Het hoort bij het  NH Barbizon hotel en de ruimte is ingericht met lekkere jaren ‘90 hotelgadgets, een old school telefoon, en bijpassende gordijnen en vitrages. Grappig gedaan en het geeft de ruimte toch ergens een sjieke uitstraling. Bovenin zit de cocktailbar en de ‘Vermuteria’. De wat? Volgens de aardige ober wordt vermouth het zomerdrankje van 2016. Misschien ken je het wel als je ooit in Spanje bent geweest. Het stamt af van wijn, maar het smaakt zoeter en frisser. Een lekker aperitief. Al genoeg redenen om te reserveren? We hebben het nog niet eens gehad over het eten.

IMG_3633 IMG_3621

In het restaurant staan groentes centraal. Grappig detail; vis en vlees worden als side dish geserveerd. Bij het voorgerecht hebben we dan ook alleen maar groentes op ons bord liggen. Saai? No way José. Rode bietjes die een hele nacht op de green egg hebben gelegen (een soort bbq die je kan afsluiten) geserveerd op een miso puree en daarbovenop zelf gemaakte granola. Serieus. Een smaakexplosie in je mond. Wat is dit fingerlicking lekker. Ook van de asperges met knoflook en geitenkwark worden wij happy.

De hoofdgerechten zijn ook al zo’n feest. Geprakte aardappel met BBQ-ui-tajine. Of koolrabi & fregola pasta met artisjok en dragon. Wat moet je je nou daarbij voorstellen? Het is echt serieus onvoorstelbaar hoe lekker de smaken zijn. De side dishes (Nederlandse fles inktvis en zalm met grapefruit miso) zijn heerlijk, maar echt ook side dishes en je hebt ze eigenlijk niet nodig maar je wil ze zeker wel proeven. De groentes zijn zo smaakvol en lekker. Ik ben er nog steeds verbaasd over dat je dit voor elkaar kan krijgen puur en alleen met groentes en kruiden.

IMG_3642 IMG_3641 IMG_3635 IMG_3640 IMG_3636

De wijnen die erbij geschonken worden zijn natuurlijk ook een feestje en ook het dessert mag er zijn. En dan zijn de prijzen niet eens afschrikwekkend. Ik heb inmiddels al al mijn vrienden aangeraden om hier te reserveren. Want Roomservice @ Olof’s wil je echt niet missen.

Wat: Roomservice @ Olof’s
Waar: Zeedijk 2
Website: Roomservice @Olof’s

 

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top